28. decembra 2018

Krok za krokom: Rýchlite chutné puky

Napriek tomu, že pestovateľská sezóna je ohraničená teplými mesiacmi, úrodu čakanky môžete zberať aj inokedy. Možnosti regulácie mikroklímy v zakrytých priestoroch sú na to priam ideálne.

Autor: profimedia.sk

Na rýchlenie pukov je určená čakanka šalátová. Na jej pestovanie sú potrebné korene z predpestovanej sadby. Ďalej je to možnosť zatemnenia a vykúrenia priestoru, v ktorom sa rýchlenie uskutoční. Len bez prístupu svetla docielite tvorbu vybielených chrumkavých pukov.

Ako získať korene

Spomínané podzemné orgány vhodné na rýchlenie dopestujete z priamej sejby. V závislosti od nadmorskej výšky treba začať siať v období od mája do júna. Čím vyššia poloha, tým skorší termín sejby.

Predchádzajúca strana 1 / 4 Nasledujúca strana
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Krok za krokom: Rýchlite chutné puky
Jarmila Szabóová