Zo zeleniny sa zvykne zvýšiť vrchná časť s vňaťou aj spodná s korienkami. Práve tieto časti môžete znova priviesť k životu. Stačí na to nádoba, svetlo, teplo, voda a dávka trpezlivosti. Pokojne zapojte aj deti, pre ktoré to môže byť zaujímavé a navyše poučné.
Zelené cíbiky
Je to zaručená klasika. Mäkký chlebík s maslom a s voňavými zelenými cíbikmi. Nátierky, ktoré by bez nich neboli tým pravým, šaláty či polievky. Doprajte si ich vždy, keď budete mať chuť. Priamo z okenného parapetu.
Jarná cibuľka
Použite bielu časť s korienkami vo veľkosti asi 2 cm, vložte do nádoby (postačí sklenený pohár) a zalejete trochou vody. Dajte na slnečné miesto a každý deň vymeňte vodu. Už o pár dní budú chutné zelené lístky cibuľky opäť k dispozícii.