12. júna 2018

5 tipov na úspešné zaváranie ovocia

Zaváranie je jedno z najlepších spôsobov skladovania ovocia i zeleniny. Kompóty, džemy, ovocné sirupy môžete mať tak vždy poruke, ak chcete na stôl podávať zdravé jedlo.

Chystáte sa zavárať? Máme pre vás užitočné rady a tipy!Autor: Profimedia.sk

1 Ochrana teplom

Bez konzervácie je ovocie a zelenina kolonizované mikroorganizmami a rýchlo sa kazí. Dlhodobé zahrievanie pri teplote 75 až 100 °C však tieto nechcené baktérie zničí. Teplo tiež napomáha zbaviť sa v pohári vodnej pary a horúceho vzduchu. V tomto prípade viečko pritlačené pružinovými svorkami so spodným gumovým krúžkom pôsobí ako ventil. Pomalé chladenie vytvára v pohároch podtlak, ktorý ovocie natrvalo a hygienicky uzatvorí na jeden až viac rokov.

Predchádzajúca strana 1 / 5 Nasledujúca strana
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

5 tipov na úspešné zaváranie ovocia
Jana Komadelová