27. februára 2017

Upečte si borievkovo cibuľový chlieb

Bochník, ktorý sa má jesť hneď po upečení, sa ľahko spracuje z rýchlo kysnúceho cesta. V tomto recepte možno namiesto cibule použiť fenikel, racsu, zelerové semená, aníz alebo rascovec. Možno však vyskúšať aj iné ochutenie.

Cibuľovo borievkový chliebAutor: profimedia.sk

Ingrediencie:

175 ml mlieka

1 lyžička soli

15 g masla

½ balíčka aktívneho alebo 7 g sušeného droždia

350 g hladkej bielej múky

175 ml teplej vody

2 lyžice jemne nakrájanej cibule

2 lyžice nasekaných borievkových bobúľ

Postup:

Mlieko zohrejete a primiešate soľ a maslo.

Do múky nasypete sušené aktívne droždie. Bežné sušené droždie necháme vykysnúť v teplej vode. Do múky zapracujete vodu a potom mlieko.

Posypete cibuľou a borievkou a dobre rozmiešate. Cesto musí byť celkom mäkké, ako šľahané cesto; ľahko sa mieša varechou.

Prikryté sa nechá vykysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým vzrastie objem dvojnásobne.

Prešľaháte dôkladne 1 -2 minúty, potom vylejete cesto do vymastenej 20 cm hlbokej formy.

Pečiete v predhriatej rúre pri 180 °C asi 1 hodinu. Keď poklepkáte po spodnej kôrke, bochník má vydávať dutý zvuk.

V tomto článku sa zaoberáme borievka ...viac cibuľa ...viac
Autor: Soňa Bobeková
 

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 ľalia kráľovská znovu potešila

P.C.

0 hlasov
 Streptocarpus pózuje pri jazierku.

Michal H.

0 hlasov

Magda Štefanková

0 hlasov
 stračie nôžky v zeleninovej záhrade

P.C.

0 hlasov
 
 

žena.sk

Symptómy, že vám o chvíľu skolabuje dýchanie

Symptómy, že vám o chvíľu skolabuje dýchanie

Smrdí, ale lieči, no niektorí ľudia

Smrdí, ale lieči, no niektorí ľudia "to nedajú"!

Chorvátsko Last Minute: Ideálne miesto a čas pre rodinnú dovolenku

Chorvátsko Last Minute: Ideálne miesto a čas pre rodinnú dovolenku

8 tipov ako vylepšiť trené cesto

8 tipov ako vylepšiť trené cesto