27. februára 2017

Upečte si borievkovo cibuľový chlieb

Bochník, ktorý sa má jesť hneď po upečení, sa ľahko spracuje z rýchlo kysnúceho cesta. V tomto recepte možno namiesto cibule použiť fenikel, racsu, zelerové semená, aníz alebo rascovec. Možno však vyskúšať aj iné ochutenie.

Cibuľovo borievkový chliebAutor: profimedia.sk

Ingrediencie:

175 ml mlieka

1 lyžička soli

15 g masla

½ balíčka aktívneho alebo 7 g sušeného droždia

350 g hladkej bielej múky

175 ml teplej vody

2 lyžice jemne nakrájanej cibule

2 lyžice nasekaných borievkových bobúľ

Postup:

Mlieko zohrejete a primiešate soľ a maslo.

Do múky nasypete sušené aktívne droždie. Bežné sušené droždie necháme vykysnúť v teplej vode. Do múky zapracujete vodu a potom mlieko.

Posypete cibuľou a borievkou a dobre rozmiešate. Cesto musí byť celkom mäkké, ako šľahané cesto; ľahko sa mieša varechou.

Prikryté sa nechá vykysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým vzrastie objem dvojnásobne.

Prešľaháte dôkladne 1 -2 minúty, potom vylejete cesto do vymastenej 20 cm hlbokej formy.

Pečiete v predhriatej rúre pri 180 °C asi 1 hodinu. Keď poklepkáte po spodnej kôrke, bochník má vydávať dutý zvuk.

V tomto článku sa zaoberáme borievka ...viac cibuľa ...viac
Autor: Soňa Bobeková
 

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 Môj darček k narodeninám - kvetináč s veľkonočnou výzdobou

Jana Farkašová

0 hlasov
 Môj darček k narodeninám - kvetináč s veľkonočnou výzdobou

Jana Farkašová

6 hlasov

Eva Dírerová

0 hlasov
 Altánok

Katarína Tančinová

0 hlasov
 
 

žena.sk

Začnite si vločky variť, budú sladšie

Začnite si vločky variť, budú sladšie

Všetkého veľa škodí, ale že aj karfiolu?

Všetkého veľa škodí, ale že aj karfiolu?

Môžete mi iba závidieť, žijem s űbersexuálom!

Môžete mi iba závidieť, žijem s űbersexuálom!

Varte s jarnými bylinkami, prestanete toľko soliť

Varte s jarnými bylinkami, prestanete toľko soliť