03. marca 2017

Zavarte si šalotky v červenom víne

Pripravte si lahodné šalotky varené v sladkokyslom náleve z červeného vína. Vaša úroda zo záhrady sa zhodnotí a získa zaujímavú príchuť. Budete tak mať vždy pripravenú výbornú prílohu alebo predkrm.

Nakladané šalotky sa hodia ako vynikajúca prílohaAutor: profimedia.sk

Ingrediencie:

  • 500 g malých šalotiek
  • 1 dl červeného vína
  • 6 lyžíc octu balsamico
  • 4 lyžice cukru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 klinčeky
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

Malé šalotky prekrojíte na polovicu. Do hrnca dáte olivový olej a šalotky zľahka orestujete. Zalejte ich červeným vínom. Varte 20 minút, kým sa alkohol nevyvarí.

Pridajte 6 lyžíc octu balsamico a nechajte variť 10 minút. Šalotky ochutíte štyrmi lyžicami cukru. Pridajte dva klinčeky, jeden strúčik cesnaku a štipku soli. Chvíľku povarte.

Šalotky potom premiestnite do zaváraninového pohára. V chladničke vám šalotky vydržia dva týždne. Ak chcete aby vám vydržali ešte dlhšie, môžete ich aj sterilizovať.

Hodia sa ako vynikajúca príloha k pečenému mäsu alebo k studeným salámovým pochúťkam. 

Plnené cibule vám spestria jedálniček

Cibuľový čaj vás postaví na nohy!

Silná cesnaková polievka zabojuje proti prechladnutiu

V tomto článku sa zaoberáme šalotka ...viac zaváranie ...viac
Autor: Soňa Bobeková

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 jar v bratislavskej Rači

Katarína Baranová

0 hlasov

Katarína Cigánová

0 hlasov

Katarína Cigánová

0 hlasov

0 hlasov
 
 

žena.sk

Koľko minút vlastne

Koľko minút vlastne "účinkuje" káva po jej vypití?

Môžete jesť opečený chlieb pri diéte?

Môžete jesť opečený chlieb pri diéte?

Vôňa alebo zápach? Ako pripravovať aromatické jedlá?

Vôňa alebo zápach? Ako pripravovať aromatické jedlá?

5 protipeľových tipov (+ čo ponúka príroda?)

5 protipeľových tipov (+ čo ponúka príroda?)

Zavarte si šalotky v červenom víne
Soňa Bobeková