16. septembra 2019

Jesenná úroda jabĺčok! Vyskúšajte 3 super recepty

Šťavnaté jabĺčka už tešia záhradkárov. Pripravte si z nich lahodné aj trošku netypické pochúťky, ktoré určite potešia maškrtné jazýčky v chladných dňoch.

Autor: shutterstock.com

Jablková marmeláda

Potrebujete: jablká, na 1 kg pretlaku 0,6 kg kryštálového cukru a 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej, na dochutenie 2 lyžice citrónovej alebo 3 až 4 lyžice pomarančovej šťavy

Používame menej zrelé jablká, ktoré očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, podlejeme malým množstvom vody a varíme zakryté 15 až 20 minút do rozvarenia. Potom ich pretlačíme cez sito, z jablkového pretlaku odoberieme 1 kg a dáme do plytkého kastróla.

Varíme 15 minút. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú a varíme ešte 10 minút. Ak je pretlak riedky, čas varenia predĺžime. Hotový pretlak môžeme na záver dochutiť citrónovou alebo pomarančovou šťavou. Plníme do vopred umytých a vysušených pohárov, uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Predchádzajúca strana 1 / 3 Nasledujúca strana
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Jesenná úroda jabĺčok! Vyskúšajte 3 super recepty
Patrícia Poklembová