15. apríla 2012

Zeleninový závin s ryžou

Prepláchnutú odkvapkanú ryžu uvaríme v mäsovom vývare a necháme vychladnúť. Zeleninu krátko povaríme v zeleninovom vývare a scedíme. V miske zmiešame ryžu so zeleninou. Pridáme rozšľahané vajcia, pokrájanú mozzarellu a nastrúhaný ovčí syr. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme vegetou a spolu premiešame.

POTREBUJEME

- 250 g lístkového
cesta
Na plnku:
-150 g ryže
-150 g zeleninovej
zmesi (mrkva,
hrášok, zelená
fazuľka, zeler
a pod.)
- asi 500 ml
mäsového vývaru
- asi 500 ml zeleninového
vývaru
- 2 vajcia
- 80 g mozzarelly
- 40 g nastrúhaného
ovčieho syra
- soľ, mleté čierne
korenie
- vegetu
Na potretie:v - 1 vajce
- hrubozrnnú soľ

6 porcií, čas prípravy: 60 minút 1. Prepláchnutú odkvapkanú ryžu uvaríme v mäsovom vývare a necháme vychladnúť. Zeleninu krátko povaríme v zeleninovom vývare a scedíme. V miske zmiešame ryžu so zeleninou. Pridáme rozšľahané vajcia, pokrájanú mozzarellu a nastrúhaný ovčí syr. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme vegetou a spolu premiešame.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme, natrieme plnkou a zvinieme. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou a vo vyhriatej rúre na 200 °C upečieme dozlatista.

 

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov

Ján Obrtanec

7 hlasov
 Zeleninová záhradka

Emília Palkovičová

4 hlasy
 Japonská záhradka

Emília Palkovičová

0 hlasov
 Ľalia citronella

P.C.

0 hlasov
 
 

žena.sk

Nenakazte sa z repy: Čo vám hrozí z jej odšťavovania?

Nenakazte sa z repy: Čo vám hrozí z jej odšťavovania?

Nohy pri vysokých teplotách viac opúchajú!

Nohy pri vysokých teplotách viac opúchajú!

Cukor a teplo: Vážne skvelí pomocníci pri džemovaní?

Cukor a teplo: Vážne skvelí pomocníci pri džemovaní?

5 rád, ako sa zbaviť aj tých najhorších zlozvykov

5 rád, ako sa zbaviť aj tých najhorších zlozvykov