15. apríla 2012

Zeleninový závin s ryžou

Prepláchnutú odkvapkanú ryžu uvaríme v mäsovom vývare a necháme vychladnúť. Zeleninu krátko povaríme v zeleninovom vývare a scedíme. V miske zmiešame ryžu so zeleninou. Pridáme rozšľahané vajcia, pokrájanú mozzarellu a nastrúhaný ovčí syr. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme vegetou a spolu premiešame.

POTREBUJEME

- 250 g lístkového
cesta
Na plnku:
-150 g ryže
-150 g zeleninovej
zmesi (mrkva,
hrášok, zelená
fazuľka, zeler
a pod.)
- asi 500 ml
mäsového vývaru
- asi 500 ml zeleninového
vývaru
- 2 vajcia
- 80 g mozzarelly
- 40 g nastrúhaného
ovčieho syra
- soľ, mleté čierne
korenie
- vegetu
Na potretie:v - 1 vajce
- hrubozrnnú soľ

6 porcií, čas prípravy: 60 minút 1. Prepláchnutú odkvapkanú ryžu uvaríme v mäsovom vývare a necháme vychladnúť. Zeleninu krátko povaríme v zeleninovom vývare a scedíme. V miske zmiešame ryžu so zeleninou. Pridáme rozšľahané vajcia, pokrájanú mozzarellu a nastrúhaný ovčí syr. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme vegetou a spolu premiešame.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme, natrieme plnkou a zvinieme. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou a vo vyhriatej rúre na 200 °C upečieme dozlatista.

 

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 Mobilný kvetináč :-).

Eva Dírerová

0 hlasov
 Mláďata žltochvosta

Ildikó Nagyová

1 hlas
 Takto nám zakvitne každý rok a jej omamná vôňa sa šíri do diaľky. Počas kvitnutia si ju vychutnávame.

Soňa Stehliková

2 hlasy
 tento rok sa prvýkrát takto rozrástla. Šalviový sirup a čaj v zime určite poteší.

Soňa Stehlíková

0 hlasov
 
 

žena.sk

5 dní strava podľa princípov makrobiotiky: Ako vás to zmení?

5 dní strava podľa princípov makrobiotiky: Ako vás to zmení?

Strážte si chlapa: Viete všetko o jeho zdraví?

Strážte si chlapa: Viete všetko o jeho zdraví?

Grilovanie prospieva postave: Všetok tuk počas prípravy vytečie!

Grilovanie prospieva postave: Všetok tuk počas prípravy vytečie!

Cestoviny musíte jesť pomaly a so zeleninou!

Cestoviny musíte jesť pomaly a so zeleninou!