25. septembra 2017

Máte radi burčiak? Vyrobte si doma vlastný!

Sezóna burčiaku je v plnom prúde. No skúšali ste si niekedy vyrobiť vlastný? Je to celkom jednoduché. Potrebujete len dozreté hrozno, cukor a dávku trpezlivosti do doby kým sa bude dať piť.

Aby ste si burčiak po kúpe vychutnali čo najdlhšie, na niekoľko dní ho môžete uskladniť v chladničke, nie však v pevne uzatvorených fľašiach.Autor: Profimedia.sk

Domáci burčiak

Ingrediencie:

- 10l hroznovej šťavy

- 0,6 kg cukru

Postup:

Hrozno dobre umyjeme. Najvhodnejšie sú aromatické odrody stolového hrozna. Mechanicky oddelíme bobule od stopiek. Pomelieme a necháme 2-5 hodín odležať. Potom môžeme vylisovať šťavu.

Na 10 litrov šťavy pridáme 0,6 kg cukru a miešame do rozpustenia. Nalejeme do pripraveného demižónu do 2/3, aby nám počas kvasenia nepretiekol. Necháme kvasiť pri telote 15-25°C.

Pozor! Nádobu nezatvárame, aby nepraskla v dôsledku nahromadenia oxidu uhličitého, iba otvor prikryjeme.

Degustovať začíname vtedy, keď burčiak začne šumieť, závisí od teploty v miestnosti (5-10 dní).

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 casopiszahradkar

Silvia Krajňáková

4 hlasy
 Náš vianočný kaktus vykvitol v januári. Čím starší, tým krajší :-).

Karol Kováč

7 hlasov
 smutná vŕba na dvore

Alžbeta Stanková

2 hlasy
 vyrábame zob pre vtáčiky (zalievame vychladenou želatínou) :)

Martina Václaviková

1 hlas
 
 

žena.sk

Podelíme sa s vami o super nápad na lacný a rýchly domáci syr a maslo

Podelíme sa s vami o super nápad na lacný a rýchly domáci syr a maslo

Suché šampóny: Zachránia vás, nech ste kdekoľvek...

Suché šampóny: Zachránia vás, nech ste kdekoľvek...

Pri bolesti chrbta sa nespoliehajte na tabletky: Ako si rýchlo a účinne pomôcť?

Pri bolesti chrbta sa nespoliehajte na tabletky: Ako si rýchlo a účinne pomôcť?

Kúrenie vás môže bolieť aj na koži: Ako predísť jej poškodeniu?

Kúrenie vás môže bolieť aj na koži: Ako predísť jej poškodeniu?