25. septembra 2017

Máte radi burčiak? Vyrobte si doma vlastný!

Sezóna burčiaku je v plnom prúde. No skúšali ste si niekedy vyrobiť vlastný? Je to celkom jednoduché. Potrebujete len dozreté hrozno, cukor a dávku trpezlivosti do doby kým sa bude dať piť.

Aby ste si burčiak po kúpe vychutnali čo najdlhšie, na niekoľko dní ho môžete uskladniť v chladničke, nie však v pevne uzatvorených fľašiach.Autor: Profimedia.sk

Domáci burčiak

Ingrediencie:

- 10l hroznovej šťavy

- 0,6 kg cukru

Postup:

Hrozno dobre umyjeme. Najvhodnejšie sú aromatické odrody stolového hrozna. Mechanicky oddelíme bobule od stopiek. Pomelieme a necháme 2-5 hodín odležať. Potom môžeme vylisovať šťavu.

Na 10 litrov šťavy pridáme 0,6 kg cukru a miešame do rozpustenia. Nalejeme do pripraveného demižónu do 2/3, aby nám počas kvasenia nepretiekol. Necháme kvasiť pri telote 15-25°C.

Pozor! Nádobu nezatvárame, aby nepraskla v dôsledku nahromadenia oxidu uhličitého, iba otvor prikryjeme.

Degustovať začíname vtedy, keď burčiak začne šumieť, závisí od teploty v miestnosti (5-10 dní).

VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

3 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Máte radi burčiak? Vyrobte si doma vlastný!