07. septembra 2018

Netypická tatárska omáčka! Pripravte si ju doma z cukiet

Tohto roku sa cuketám veľmi dobre darí. Ak neviete, ako ich spracovať, ponúkame recept na tatársku omáčku.

Autor: Profimedia.sk

Domáca tatárska omáčka

Budete potrebovať: 2 kg cukiet, 2 väčšie cibule, 3 strúčiky cesnaku, 3 feferónky (môžete vynechať), kúsok nastrúhaného chrenu, 0,2 l oleja, 130 g cukru, 0, 1 l octu, 3 polievkové lyžice plnotučnej horčice, 4 lyžičky soli a 3 malé lyžičky mletého čierneho korenia

Cukety a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky, vložte do kastróla, zalejte vodou a dajte variť. Pridajte aj popučený cesnak, nakrájané feferónky a nastrúhaný chren. Keď je zelenina mäkká, vodu sceďte a zeleninu dohladka rozmixujte.

Do zmesi pridajte všetky koreniny a dobre premiešajte. Naplňte do menších pohárikov a sterilizujte 15 až 20 minút pri teplote 80 °C. Používajte ako prílohu k mäsu, syrom, zemiakom, na chlebíčky a podobne.

Čítajte tiež: 

12 TIPOV na mrazenie drobného ovocia 
Zdravá baklažánová nátierka, ktorá zachutí 

Autor: Danka Ačová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Netypická tatárska omáčka! Pripravte si ju doma z cukiet
Danka Ačová