20. novembra 2017

Priveľa hrušiek? Hruškový nektár je osviežujúce riešenie

Využite hruškovú sezónu naplno! Pripravte si osviežujúci nápoj, ktorý sterilizujete a tak si na ňom môžete pochutnať, kedykoľvek počas roka.

Hruškový nektár
Autor: profimedia.sk

Hruškový nektár

Čo budete potrebovať:

- vodu,

- kryštálový cukor,

- kyselinu citrónovú

Postup:

Hrušky olúpte, rozkrájajte, zbavte jadrovníkov a pokrájajte na menšie kúsky. Do kastróla nalejte trochu vody, pridajte hrušky a varte dovtedy, kým sa nerozvaria. Potom ich prepasírujte cez cez jemné sito.

Na 1 kg  pretlaku pridajte podľa hustoty 0,3 až 0,5 l vody. Rozriedený pretlak nalejte späť do kastróla, na 1 kg pretlaku pridajte 300 g cukru a 4 g kyseliny citrónovej.

Po rozpustení prísad nektár naplňte do fliaš, uzavrite a sterilizujte 15 až 20 minút pri teplote 95 °C.

V tomto článku sa zaoberáme hrušky ...viac
Autor: Soňa Bobeková

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 oddych

Eva Ölvecká

2 hlasy
 advent

Eva Ölvecká

2 hlasy
 Tieto nádherné pepina som vypestovala zo semienka

Alena Kotesová

0 hlasov
 Oberačka kiwi 16.11.2017 aj tento rok až po prvom mraze

Alena Kotesová

0 hlasov
 
 

žena.sk

Chúďa! Pozreli sme sa na chorobu, ktorou trpela Kate Middleton pri svojich tehotenstvách

Chúďa! Pozreli sme sa na chorobu, ktorou trpela Kate Middleton pri svojich tehotenstvách

Šaláty, ktoré si cez sviatky servírujte, ale v malom: TOTO je vážny dôvod!

Šaláty, ktoré si cez sviatky servírujte, ale v malom: TOTO je vážny dôvod!

Pozrite sa, čo môže obyčajný kašeľ urobiť s vaším bruchom!

Pozrite sa, čo môže obyčajný kašeľ urobiť s vaším bruchom!

Bez tuku, bez cukru ... Meniace sa recepty môžu byť zo začiatku pre každého problém!

Bez tuku, bez cukru ... Meniace sa recepty môžu byť zo začiatku pre každého problém!