20. novembra 2017

Priveľa hrušiek? Hruškový nektár je osviežujúce riešenie

Využite hruškovú sezónu naplno! Pripravte si osviežujúci nápoj, ktorý sterilizujete a tak si na ňom môžete pochutnať, kedykoľvek počas roka.

Hruškový nektár
Autor: profimedia.sk

Hruškový nektár

Čo budete potrebovať:

- vodu,

- kryštálový cukor,

- kyselinu citrónovú

Postup:

Hrušky olúpte, rozkrájajte, zbavte jadrovníkov a pokrájajte na menšie kúsky. Do kastróla nalejte trochu vody, pridajte hrušky a varte dovtedy, kým sa nerozvaria. Potom ich prepasírujte cez cez jemné sito.

Na 1 kg  pretlaku pridajte podľa hustoty 0,3 až 0,5 l vody. Rozriedený pretlak nalejte späť do kastróla, na 1 kg pretlaku pridajte 300 g cukru a 4 g kyseliny citrónovej.

Po rozpustení prísad nektár naplňte do fliaš, uzavrite a sterilizujte 15 až 20 minút pri teplote 95 °C.

V tomto článku sa zaoberáme hrušky ...viac
Autor: Soňa Bobeková

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 Chilli papričky

Magdalena Csernakova

0 hlasov
 Chilli papričky ako tulipany

Magdalena Csernakova

0 hlasov
 casopiszahradkar

Silvia Krajňáková

4 hlasy
 Náš vianočný kaktus vykvitol v januári. Čím starší, tým krajší :-).

Karol Kováč

7 hlasov
 
 

žena.sk

Aké sú výhody dohodnutého manželstva, ak nejaké existujú?

Aké sú výhody dohodnutého manželstva, ak nejaké existujú?

Ktoré bylinky pomôžu na suchý kašeľ a aké vám uľahčia vykašliavanie?

Ktoré bylinky pomôžu na suchý kašeľ a aké vám uľahčia vykašliavanie?

Ako filetovať citrusy? Takto sa dostanete k šťavnatej dužine úplne bez šupiek

Ako filetovať citrusy? Takto sa dostanete k šťavnatej dužine úplne bez šupiek

Čo sa deje s našimi nohami, keď sa vám zapália šľachy?

Čo sa deje s našimi nohami, keď sa vám zapália šľachy?