20. novembra 2017

Priveľa hrušiek? Hruškový nektár je osviežujúce riešenie

Využite hruškovú sezónu naplno! Pripravte si osviežujúci nápoj, ktorý sterilizujete a tak si na ňom môžete pochutnať, kedykoľvek počas roka.

Hruškový nektár
Autor: profimedia.sk

Hruškový nektár

Čo budete potrebovať:

- vodu,

- kryštálový cukor,

- kyselinu citrónovú

Postup:

Hrušky olúpte, rozkrájajte, zbavte jadrovníkov a pokrájajte na menšie kúsky. Do kastróla nalejte trochu vody, pridajte hrušky a varte dovtedy, kým sa nerozvaria. Potom ich prepasírujte cez cez jemné sito.

Na 1 kg  pretlaku pridajte podľa hustoty 0,3 až 0,5 l vody. Rozriedený pretlak nalejte späť do kastróla, na 1 kg pretlaku pridajte 300 g cukru a 4 g kyseliny citrónovej.

Po rozpustení prísad nektár naplňte do fliaš, uzavrite a sterilizujte 15 až 20 minút pri teplote 95 °C.

V tomto článku sa zaoberáme hrušky ...viac
Autor: Soňa Bobeková
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

1 hlas
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

1 hlas

Ildikó Nagyová

1 hlas

Ildikó Nagyová

1 hlas
 
 

žena.sk

Ocitli ste sa v partnerskom trojuholníku? Ako sa s tým vyrovnať?

Ocitli ste sa v partnerskom trojuholníku? Ako sa s tým vyrovnať?

Jedlo ako liek: Ktoré potraviny zaženú aj vážne choroby?

Jedlo ako liek: Ktoré potraviny zaženú aj vážne choroby?

Ako dlho, či krátko majú trvať dobré raňajky?

Ako dlho, či krátko majú trvať dobré raňajky?

Desíte sa predstavy, že by sa do vás zamiloval váš najlepší kamarát?

Desíte sa predstavy, že by sa do vás zamiloval váš najlepší kamarát?

Priveľa hrušiek? Hruškový nektár je osviežujúce riešenie
Soňa Bobeková