20. novembra 2017

Priveľa hrušiek? Hruškový nektár je osviežujúce riešenie

Využite hruškovú sezónu naplno! Pripravte si osviežujúci nápoj, ktorý sterilizujete a tak si na ňom môžete pochutnať, kedykoľvek počas roka.

Hruškový nektár
Autor: profimedia.sk

Hruškový nektár

Čo budete potrebovať:

- vodu,

- kryštálový cukor,

- kyselinu citrónovú

Postup:

Hrušky olúpte, rozkrájajte, zbavte jadrovníkov a pokrájajte na menšie kúsky. Do kastróla nalejte trochu vody, pridajte hrušky a varte dovtedy, kým sa nerozvaria. Potom ich prepasírujte cez cez jemné sito.

Na 1 kg  pretlaku pridajte podľa hustoty 0,3 až 0,5 l vody. Rozriedený pretlak nalejte späť do kastróla, na 1 kg pretlaku pridajte 300 g cukru a 4 g kyseliny citrónovej.

Po rozpustení prísad nektár naplňte do fliaš, uzavrite a sterilizujte 15 až 20 minút pri teplote 95 °C.

V tomto článku sa zaoberáme hrušky ...viac
Autor: Soňa Bobeková
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

3 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

8 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Priveľa hrušiek? Hruškový nektár je osviežujúce riešenie
Soňa Bobeková