15. júla 2017

Schladený chutí najlepšie: Pripravte si ríbezľový koláč

V teplých letných dňoch sa nám piecť veľmi nechce, no chuť na sladké je rovnaká ako v zime. Z ovocia, ktoré nám narastie v záhrade alebo si ho kúpime na trhu, si môžeme pripraviť osviežujúce maškrty. Dáme ich na chvíľu schladiť a môžeme konzumovať. Vyskúšajte napríklad jednoduchý ríbezľový koláč!

Ríbezľový koláčAutor: profimedia.sk

Ríbezľový koláč

Čo budeme potrebovať:

  • okrúhle piškóty
  • ríbezle
  • 0,3 l mlieka
  • jeden vanilkový puding
  • 200 g mascarpone
  • 150 g práškového cukru
  • dva vanilínové cukry
  • jeden vanilkový pribináčik
  • ovocná šťava

 

Postup:

Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť. Pribináčik vymiešame s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a s mascarpone. Po častiach pridávame vychladnutý puding a dohladka vymiešame.

Na dno zapekacej misy s rozmermi 26 x 18 cm rozložíme piškóty, ktoré pokvapkáme ovocnou šťavou. Na ne natrieme 2/3 plnky, uložíme očistené ríbezle, prikryjeme zvyšnými piškótami pokvapkanými ovocnou šťavou a potrieme zvyšnou plnkou.

Naplnenú misu odložíme na 10 až 12 hodín do chladničky. Potom pokrájame a ozdobíme  strúhanou čokoládou, ríbezľami a môžeme pridať aj iné sezónne ovocie.

Vyskúšajte:

V tomto článku sa zaoberáme ríbezle ...viac
Autor: Peter Záhradník, Soňa Bobeková
 

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 Georgína

Iveta Belzárová

0 hlasov
 červený krík weigelie

Ľubica Kováčiková

0 hlasov
 Skalka

Blanka KRIŠTOFOVÁ

1 hlas
 muskaty

Kvetoslava

0 hlasov
 
 

žena.sk

Vyrážky na koži? Končí to aj stratou citlivosti v rukách

Vyrážky na koži? Končí to aj stratou citlivosti v rukách

TOP 3 strážcovia zdravia: Bdejú nad vaším zdravím vo dne i v noci

TOP 3 strážcovia zdravia: Bdejú nad vaším zdravím vo dne i v noci

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Čajíky na chladné jesenné obdobie: Ktoré sa najviac oplatí piť?

Čajíky na chladné jesenné obdobie: Ktoré sa najviac oplatí piť?