23. mája 2020

Sladký tip! Tohto rebarborového koláča sa nebudete vedieť dojesť

Doprajte svojim chuťovým pohárikom nezameniteľnú a sviežu chuť rebarbory v podobe koláčika, ktorému nikto neodolá.

Autor: profimedia.sk

Rebarborový koláč 

Potrebujete: 500 g rebarbory, 220 g polohrubej múky, 150 g cukru, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilínový cukor, 1 dl oleja, 1,5 dl mlieka, maslo, mletý kokos, práškový cukor

Rebarboru očistite a nakrájajte na malé kocky, ktoré dajte do misy a zalejte vriacou vodou. Vo vode ich nechajte aspoň 10 minút a potom preceďte a prepláchnite studenou vodou. Nechajte odkvapkať.

V miske zmiešajte múku s cukrom, práškom do pečiva a vanilínovým cukrom. Keď ste sypké suroviny dobre premiešali, pridajte olej, mlieko a žĺtky z vajíčok. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a ten jemne pridajte do cesta. Pripravte si plech alebo formu na pečenie a tú vymažte maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej cesto.

Na vrch cesta poukladajte rebarboru a mrvenicu, ktorú pripravíte zmiešaním masla, kokosu a cukru. Pečte na 180 stupňov °C dozlatista.

Vyskúšajte tiež: 

 

V tomto článku sa zaoberáme rebarbora ...viac
Autor: Lešková Patrícia
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

18 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

17 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

8 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Sladký tip! Tohto rebarborového koláča sa nebudete vedieť dojesť
Lešková Patrícia