28. augusta 2018

Spracujte voňavú úrodu! 3x skvelý tip na chutnú bylinkovú soľ

Spracujte úrodu zo záhrady či z balkóna a pripravte si voňavé bylinkové zmesy, ktoré dodajú jedlám neobyčajnú chuť.

Autor: profimedia.sk

Francúzska bylinková soľ

Potrebujete: sušenú levanduľu, tymian, oregano a morskú soľ  4:1 v objemovom pomere

Používajte vždy len kvalitne vysušené byliny, ktoré je potrebné zbaviť stopiek a všetkých nejedlých častí. Bylinky a soľ postupne drvte v mažiari až do konzistencia, ktorá vám vyhovuje. Soľ je vynikajúca k príprave jahňacieho mäsa či pečenej zelenine. 

Tip: Najlepšie je používať kvalitnú hrubozrnú soľ. Jej drvenie trvá síce dlhšie, ale výsedok stojí za to. 

Bylinky a cesnak - chutná kombinácia 

Potrebujete: 70 g morskej soli, 100 g sušeného rozmarínu, 30 g sušeného cesnaku

Soľ a rozmarín dajte do mažiara a podrvte na konzistenciu, ktorá vám vyhovuje. Potom do zmesi vmiešajte cesnak. Táto soľ je vynikajúca na pečené mäso, zemiaky, ryby a tiež na grilovanú zeleninu. 

Bylinková soľ na paradajky

Potrebujete: 70 g morskej soli, 30 g sušeného bazalky, 20 g sušeného oregana, 15 g sušenej petržlenovej vňate

Všetky prísady dajte do mažiara a rozdrvte. Potom nasypte do zaváracieho pohára alebo dobre uzatvárateľnej nádoby. Bylinkovou soľou ochuťte nakrájané paradajky, ktoré môžete podávať s čerstvým pečivom zaliatym olivovým olejom.

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Spracujte voňavú úrodu! 3x skvelý tip na chutnú bylinkovú soľ
Patrícia Poklembová