15. mája 2020

SUPER chutný tip na víkend! Bazový cheesecake budete zbožňovať

Práve kvitne úžasná baza! Vyberte sa na jej zber a pochutnajte si na lahodnom zákusku!

Pochutnajte si na výbornom sladkom dezerte. Autor: Hrbková Alena

Bazový cheesecake 

Na korpus potrebujete: 150 g polohrubej múky • 80 g masla • 35 g kryštálového cukru • pol vajca (celé vajce rozšľahajte a polovicu dajte do cesta)

Na plnku potrebujete: 600 g syra Philadelphia • 120 g kryštálového cukru • 3 veľké vajcia • 130 ml šľahačkovej smotany • 2 ks bazových súkvetí

Bazové kvety odtrhajte od stoniek, vložte do smotany a nechajte namočené cez noc. Múku zmiešajte s cukrom a pridajte na kocky nakrájané maslo. Prstami premiešavajte a vytvorte hmotu podobnú mrvenici. Potom pridajte vajce, vypracujte hladké cesto a vyvaľkajte do kruhu. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie, vložte cesto a poriadne utlačte. Pečte v rúre zohriatej na 160 °C asi 10-12 minút, kým nie je jemne zlatisté. Potom korpus nechajte vychladnúť vo forme.

Smotanu sceďte a kvety vyžmýkajte. Malo by zostať asi 100 ml ovoňanej smotany. Syr vymiešajte s cukrom, po jednom vmiešajte vajcia a napokon smotanu. Ak používate robot, tak ho zapnite na najnižšie otáčky, aby krém nezredol. Nalejte ho do formy, rozotrite po celom povrchu a potom formou niekoľkokrát buchnite o pracovnú dosku, aby ste ho zbavili vzduchových bublín.

Rúru predhrejte na 180 °C. Vložte do nej nádobu s vodou a nad ňu na mriežku položte okrúhlu formu. Pečte 15 minút, potom teplotu stiahnite na 125 °C a pečte ešte 40-50 minút. Cheesecake je hotový vtedy, ak má pevné okraje, ale stred sa ešte jemne trasie. Nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu a na noc ho vložte do chladničky. Pred podávaním ho ozdobte kvetmi alebo ovocím.

Viac receptov nájdete v JÚNOVOM Záhradkárovi. 

Magazín si môžete aj predplatiť a každý mesiac si ho nájdete priamo vo svojej poštovej schránke. Nepremeškáte už žiadne číslo a všetky potrebné informácie pre krásnu záhradu a bohatú úrodu budete ma vždy aktuálne a poruke. 

Časopis Záhradkár si môžete predplatiť TU

Čítajte tiež: 

V tomto článku sa zaoberáme Baza čierna ...viac
Autor: Štetinová Barbora (Časops Gurmet)
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

18 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

17 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

8 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

SUPER chutný tip na víkend! Bazový cheesecake budete zbožňovať
Štetinová Barbora (Časops Gurmet)