03. januára 2018

Tekutý dezert: Zohrejte sa voňavým jablkovým punčom

Klasický jablkový punč k nám do Európy doputoval z Indie. Jeho názov je odvodený od slova „panča“, čo v preklade znamená slovo päť. Teda dôležité je použiť päť základných ingrediencií.

Jablkový punčAutor: profimedia.sk

Jablkový punč

Ingrediencie:

- 1l jablkový džús

- celá škorica

- badyán

- citrón nakrájaný na plátky

- 0,2l rum

Dekorácia:

- hrozienka

- jablko

Postup:

Do jablkového džúsu pridáme škoricu, badyán a plátky citrónu.  Priveďte zmes do varu. Varte niekoľko minút. Povyberajte korenie a pridajte rum. Nápoj ďalej nevarte. Do pripravených šálok dajte hrozienka, plátky jablka a zalejte horúcim punčom.

Autor: Soňa Bobeková
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Tekutý dezert: Zohrejte sa voňavým jablkovým punčom
Soňa Bobeková