01. septembra 2018

FOTOrecept: Upečte si fornetti s Hokkaidom

Krehké a vynikajúce! Vyskúšajte fornetti s Hokkaido náplňou.

Fornetti s náplňou z tekvice HokkaidoAutor: Zuzka Slaninka

 Čo budete potrebovať na 6 fornettov:

  • 1 lístkové cesto
  • 1/2 tekvice Hokkaido
  • 200 g šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 plnú lyžičku soli
  • 1 mierne naplnenú lyžičku čierneho mletého korenia
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 vajce
  • 1 - 2 lyžičky mlieka

Ako na to:

Hokkaido rozmixujte so šampiňónmi, cesnakom, olejom, korením aj soľou na kašu.

Oranžovú kašu rozotrite na lístkové cesto a zviňte ho.

Rozdeľte cesto na rovnaké časti a uložte ich na plech, prikrytý papierom na pečenie.

Fornetti potrite vajíčkom, zmiešaným s mliekom, a vyrežte do nich ryhy. Dajte piecť na 180 °, kým sa nezafarbia do zlatohneda.

Chcete si pripraviť vlastné lístkové cesto?

Budete potrebovať:

  • 350 g hladkej múky
  • 250 gramov tuku alebo masla
  • soľ
  • 2 - 3 žĺtky
  • lyžicu octu
  • štipku kypriaceho prášku
  • vodu

Ako na to:

Z odváženej múky oddeľte 1/3, pridajte do nej tuk a spolu poriadne zamieste. Upravte na kocku, dajte do chladničky a nechajte stuhnúť.

Do ostatnej múky pridajte štipku soli, žĺtky a toľko vody s octom, aby ste dokázali vypracovať mäkkučké cesto. Rozvaľkajte z neho väčší štvorec, ako je kocka maslového cesta v chladničke.

Stuhnuté maslové cesto položte na väčšiu kocku cesta so žĺtkami a octom (závinové cesto). Rohy závinového cesta preložte do stredu na maslové cesto a kraje pevne postláčajte. Cesto pozorne rozvaľkajte asi na 1/2 cm. Preložte ho na 1/3 tak, aby kraje ostali voľné, nezaložené. Opäť ho rozvaľkajte preložte ešte na polovice. Cesto odložte do chladničky aspoň na 20 minút.

Vyberte ho, rozvaľkajte (neustále zarovnávajte nožom kraje), preložte ho a opäť dajte do chladničky aspoň na 20 minút. Tieto dva úkony opakujte ešte 2 - 3 razy.

Autor: Záhradkár
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

3 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

8 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

FOTOrecept: Upečte si fornetti s Hokkaidom
Záhradkár