15. júna 2019

TOTO musíte vedieť! TOP 5 dôležitých pravidiel ako správne spracúvať úrodu, aby nestratila vitamíny

Straty vitamínov a minerálnych látok často bývajú dôsledkom nesprávneho spracovania surovín alebo nevhodného spôsobu prípravy stravy. Zdravotný prínos ovocia a zeleniny tak neovplyvňuje len technológia pestovania.

Zeleninu a ovocie nenamáčajte, ale umývajte pod tečúcou studenou vodou.Autor: Profimedia.sk

Dôležité je i to, ako plody umývate

Obsah látok prospešných zdraviu sa znižuje aj pri celkom neškodnom namáčaní. Po určitom čase prechádzajú látky z ovocia alebo zeleniny do vody, v ktorej ich máčate a ktorú potom zlejete. Tak dochádza k stratám nielen vitamínu C, ale aj vitamínov skupiny B a mnohých ďalších minerálnych látok. Pred umývaním je preto vhodné plody nešúpať, nekrájať a namiesto máčania ich oplachovať pod tečúcou studenou vodou.

FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

6 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy
 
 

žena.sk

TOTO musíte vedieť! TOP 5 dôležitých pravidiel ako správne spracúvať úrodu, aby nestratila vitamíny
Lucia Sedláček Harničárová