03. septembra 2018

Pochutíte si! Tradičný slivkový koláč, ktorému nikto neodolá

Využite úrodu sliviek a pripravte si voňavý a výborný koláč.

Pripravte si výborný koláč s posýpkouAutor: profimedia.sk

Kysnutý slivkový koláč 

Potrebujete: slivky, škoricový cukor, strúhaný kokos, maslo, cukor, hrubá múka 

Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1 vajíčko, 1/2 droždia, 1 dl mlieka, 1 dl oleja, soľ, cukor

Do misky nasypte múku. Pridajte droždie, vajíčko, olej, teplé mlieko, trošku soli a cukru a vypracujte nadýchané cesto, ktoré nechajte vykysnúť. 

Zatiaľ očistite a odkôstkujte slivky. Potom, keď je už cesto vykysnuté rozvaľkajte ho a a preložte na plech, ktorý ste predtým vymazali maslom. Na cesto poukladajte slivky a posypte ho škoricovým cukrom. V miske pripravte drobenku. Do masla zapracujte cukor, kokos a hrubú múku tak, aby vám vznikla drobivá zmes. Touto posýpkou posypte koláč a dajte piecť na 180 stupňov do zlatista. 

Čítajte tiež: 

Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Pochutíte si! Tradičný slivkový koláč, ktorému nikto neodolá
Patrícia Poklembová