07. júna 2017

Začala jahodová sezóna: Varíte jahodový džem? Skúste to trochu inak

Boli ste na samozbere jahôd, alebo sa už začervenali u vás na záhrade? Idete variť džem? Tak vyskúšajte obohatiť klasický jahodový o pomarančovú šťavu. Získate tak novú zaujímavú osviežujúcu chuť.

Jahodový džem s pomarančovou šťavouAutor: profimedia.sk

Jahodový džem s pomarančovou šťavou

Ingrediencie:

- 1,5 kg jahody

- 750 g kryštálový cukor

- šťava z jedného citróna

- šťava z jedného pomaranča

Postup:

Jahody umyjeme, odstopkujeme. Ak máte v džeme radi kúsky jahôd, stačí ak ich pokrájate na menšie kúsky. Ak chcete dosiahnuť hladkú konzistenciu, môžete ich rozmixovať.

V hrnci so širším dnom, jahody povaríme približne 7 minút a pridáme cukor. Z citróna a pomaranča vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 25 min. Ak chcete aby bol džem hustejší, tak varte dlhšie.

Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzavrieme a otočíme hore dnom a necháme 10 minút stáť na viečku.

Vyskúšajte ďalšie jahodové recepty:

Jahodový nepečený cheesecake. Nebudete sa ho vedieť dojesť!

Pripravte si rýchle smoothie: Jahodové s goji

V tomto článku sa zaoberáme jahody ...viac pomaranč ...viac
Autor: Soňa Bobeková
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

14 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

16 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

6 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Začala jahodová sezóna: Varíte jahodový džem? Skúste to trochu inak
Soňa Bobeková