RECEPT: Jahodová charlotta. Kráľovná medzi letnými tortami

12.08.2017

Vyzerá zložito? Nedajte sa oklamať. Túto sladkú jahodovú korunku nemusíte piecť a ak máte doma chlapov, pripravte sa na to, že po nej nezostane ani stopy.

Inšpirujte sa zdobením našej šikovnej cukrárky. Aj zboku vyzerá krásne.

Inšpirujte sa zdobením našej šikovnej cukrárky. Aj zboku vyzerá krásne. Autor: Laura Witteková

Autorka receptu: Veronika Kollárová 

Potrebujeme:

  • 400 g jahôd na pyré,
  • 100 g jahôd na kocky + na ozdobu,
  • 250 g mascarpone,
  • 200 g šľahačkovej smotany,
  • 1 lyžica limetkovej šťavy,
  • kôra z 1 limetky,
  • 3-4 lyžice medu,
  • 7 plátkov želatíny,
  • 25 až 30 kusov cukrárskych dlhých piškót.

Postup: 

  1. Formu s priemerom 18 centimetrov vyložíme potravinárskou fóliou.
  2. Dno aj boky obložíme piškótami.
  3. Do studenej vody namočíme želatínu na 10 minút.
  4. Zatiaľ rozmixujeme a prepasírujeme jahody, aby bolo pyré bez zrniečok.
  5. Asi 100 mililitrov pyré odložíme, a keď želatína napučí, pyré zahrejeme a želatínu v ňom rozpustíme.
  6. Mascarpone s limetkovou šťavou, kôrou a medom vyšľaháme do peny a pridáme všetko jahodové pyré.
  7. Do hmoty jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.
  8. Nakoniec pridáme nakrájané jahody a vylejeme do pripravenej formy.
  9. Necháme chladiť aspoň štyri hodiny.

Ďalšie jahodové RECEPTY:

Autor: bd
Fotogaléria

Ďalšie články z tejto sekcie

FOTOTEST: Čo dokáže mozog? Za 60 sekúnd zistíte, či je váš výnimočný

FOTOTEST: Čo dokáže mozog? Za 60 sekúnd zistíte, či je váš výnimočný

dnes
Počuli ste niekedy o synestézii, o farebnom videní zvukov či chutí? Možno je to bláznivé, ale čo ak ju máte aj vy? Čítať viac
 
Toto ste ešte nevideli! Novembrové Zdravie vás zbaví okuliarov a vezme do kúpeľov

Toto ste ešte nevideli! Novembrové Zdravie vás zbaví okuliarov a vezme do kúpeľov

včera
Užívať si život naplno s druhými očami na nose nie je vždy hračka. A už vôbec nie v saune. No zbaviť sa dioptrií počas bezbolestnej... Čítať viac
 
VÝHERCOVIA! Pozrite sa, či ste k predplatnému Zdravia získali darček

VÝHERCOVIA! Pozrite sa, či ste k predplatnému Zdravia získali darček

včera
Možno si práve vy pripravíte chutný šalát s panenským repkovým olejom, ktorý sa lisuje na Slovensku v Spišskom Hrušove. Čítať viac
 
Spoznáte bezpečnú PET fľašu? Vieme, čo si všímať na obaloch

Spoznáte bezpečnú PET fľašu? Vieme, čo si všímať na obaloch

22.10.2017
Väčšina tekutín sa dnes skladuje v plastových obaloch. Mnohé obsahujú zložky citlivé na zvýšenú teplotu a na svetlo. Čítať viac
 
Alergickí na kovy? Potrápia vás potraviny aj kozmetika

Alergickí na kovy? Potrápia vás potraviny aj kozmetika

21.10.2017
Ak sa vás žihľavka netýka, ešte nemáte vyhrané. Môže si vás nájsť alergia. Najčastejší kontaktný alergén, nikel, na vás číha v šperkoch,... Čítať viac
 
 

wanda.sk