predplatne
 

RECEPT: Výborný jahňací chrbát s pečeným reďkovkovým šalátom

20.07.2019

Nemáte inšpiráciu, čo pripraviť cez víkend na obed? Vyskúšajte jahňacinu, tá poskytuje zhruba 20% odporúčanej dennej dávky železa pre muža a 12% pre ženu.

Autor: Foto, produkcia, styling: Barbora Kotlebová

V našich kuchyniach sa jahňacie mäso objavuje skôr sporadicky, aj keď v posledných rokoch sa hlási o slovo častejšie. Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu, na ktorom si môžu smelo pochutiť aj HIT-kári. 

Jahňací chrbát s pečeným reďkovkovým šalátom

Na prípravu budeme potrebovať: 

  • 2 jahňacie chrbty
  • soľ
  • korenie
  • 5 mrkiev
  • 6 cibuliek
  • rozmarín
  • Na šalát:
  • 2 viazaničky reďkoviek
  • 50 g masla
  • soľ
  • korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť reďkovkových výhonkov
  • petržlenová a koriandrová vňať

RECEPT: Zelený zázrak menom cuketa. Pripravte si ju 3krát inak

Postup: 

  • Jahňací chrbát osolíme, okoreníme a necháme hodinku odležať. Na panvici rozohrejeme olivový olej, mäso sprudka opečieme z oboch strán, aby sa zatiahlo a po dopečení ostalo šťavnaté. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
  • Mäso aj so šťavou z panvice preložíme do pekáča, ktorý sme medzitým nechali zohriať v rúre, a pridáme rozmarín, mrkvičky a cibuľky, ktoré jemne zasolíme. Pekáč neprikrývame.
  • Pečieme asi 10 minút, ak chceme mäso ružové. Mne chutí viac prepečené, takže ho nechám piecť 15-20 minút. Po dopečení vyberieme z rúry a prikryjeme.
  • Reďkovky umyjeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice aj s vňaťou. Maslo si roztopíme a vmiešame do pripravených reďkoviek. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 20-25 minút. Päť minút pred dokončením pridáme pretlačený cesnak, premiešame a ak môžeme, nastavíme rúru na grilovanie zhora. Dopečieme.
  • Nakoniec ozdobíme reďkovkovými výhonkami, petržlenovou a koriandrovou vňaťou.

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Veronika Daničová, lua
Fotogaléria
FocusMedia

Video

Ďalšie články z tejto sekcie

Kým žiješ, tancuj! Folklór máme v krvi bez rozdielu veku

Kým žiješ, tancuj! Folklór máme v krvi bez rozdielu veku

dnes
Folklór sa vždy spájal s mladosťou a krásou, so seniormi sa v mládežníckych súboroch nerátalo. Dnes je však všetko inak. Na Slovensku... Čítať viac
 
Leto sa ešte nekončí a stále hrozí úpal. Radšej sa oblečte, radí záchranár

Leto sa ešte nekončí a stále hrozí úpal. Radšej sa oblečte, radí záchranár

dnes
Počítajte s tým, že informácia, ktorú vám poskytujú meteorológovia, udáva teploty v tieni. Ak sa pohybuje teplota v tieni okolo... Čítať viac
 
Udreli ste si kostrč? Potrebujete špecialistu alebo sa zahojí sama?

Udreli ste si kostrč? Potrebujete špecialistu alebo sa zahojí sama?

dnes
Po úraze kostrče seďte na mäkkom vankúšiku alebo na nafukovacom kolese. Ak zranenie podceníte, môžete si privodiť siahodlhé problémy.... Čítať viac
 
Neverte, že k spánku sa dá prejesť vybranými potravinami. Chce to ešte čosi viac!

Neverte, že k spánku sa dá prejesť vybranými potravinami. Chce to ešte čosi viac!

včera
Veríte, že banán a teplé mlieko pred zaľahnutím sú skvelé uspávače? Sú aj lepšie spôsoby! Aké zásady treba dodržať, aby ste sa prepracovali... Čítať viac
 
Roztržitosť za volantom je príčinou až štvrtiny dopravných nehôd

Roztržitosť za volantom je príčinou až štvrtiny dopravných nehôd

23.08.2019
Tri štvrtiny vodičov sa tesne pred nehodou venuje veciam, ktoré znižujú ich koncentráciu, a nemôžu sa tak plne sústrediť na dianie... Čítať viac
 
 

wanda.sk

RECEPT: Výborný jahňací chrbát s pečeným reďkovkovým šalátom
Veronika Daničová
lua