23.09.2018
Prihlásenie Registrácia

Ospravedlňte prosím možnú dočasnú nefunkčnosť Záhradkára, práve pre Vás spúšťame novú verziu stránok.

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť
  • Napíšte nám

Ryba v citrónovej marináde s cukrovým hráškom

14. apríla 2012, 06:00

POTREBUJEME: 800 g filé z aljašskej tresky alebo pangasa, 400 g cukrového hrášku, 2 lyžice pomarančovej šťavy, 3 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu nasekanej zelerovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, 80 g masla, soľ, mleté biele korenie

AKO NA TO:

1. Filé trocha osolíme a odložíme do misy. V menšej miske zmiešame pomarančovú a citrónovú šťavu snadrobno nasekanou zelerovou vňaťou a prelisovaným cesnakom. Marinádu nalejeme na filé a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

2. Potom filé vyberieme z marinády, osušíme a posypeme bielym korením. Vpanvici rozohrejeme polovicu masla a rybu z každej strany asi 4 minúty prudko opečieme.

3. Cukrový hrášok umyjeme a očistíme. Vodu v hrnci privedieme do varu, trocha osolíme astruky v nej 2 až 3 minúty povaríme. Potom ich vložíme na minútu do studenej vody a scedíme.

4. Rybu servírujeme na zohriatych tanieroch suvarenými novými zemiakmi a cukrovým hráškom, ktorý prelejeme zvyšným roztopeným maslom.

Autor: Plus JEDEN DEŇ repceptár











  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť
  • Napíšte nám

 


Čakajte prosím Váša požiadavka sa spracuváva.

Zuzana HlúchováRada na dnes 23.09.2018

od Zuzany Hlúchovej redaktorky Záhradkára

Po Ut St Št Pi So Ne
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Viac

Lunárny kalendár

Signalizačná správa

Aktuálna signalizačná správa z ÚKSÚPViac

Novinky zo SZZ

NOVINKY
zo Slovenského zväzu záhradkárov
Viac
Pošlite nám tip

Pestovateľské úspechy čitateľky Marty

Váš tip

Máte peknú záhradu? Urodilo sa vám na záhrade niečo neobvyklé? Darí sa vašim rastlinkám? Pošlite nám fotku, pár slov a kontakt na seba!