Huby: sušíš, suším, sušíme, viete ako správne na to?

Poznáme viacero spôsobov a metód konzervácie a skladovania húb, tak sa na ne spolu pozrime.

14. októbra 2017 |

Pri zbere, čistení, skladovaní, sušení či onom spracovaní, treba dodržiavať postupy a osvedčené metódy, iba tak dosiahnete očakávaný efekt a kvalitu.

Hubárska sezóna je aj teraz začiatok októbra v plnom prúde a lesy nás stále lákaj na zber voňavých húb. Aby nám však tieto nazbierané poklady vydržali dlho, a aby sme ich mohli použiť napríklad aj ako prísadu do štedrovečernej kapustnice, treba vedieť ako ich správne usušiť, prípadne iným spôsobom spracovať.

Sušené huby sú obľúbenou prísadou do jedál a nezaobíde sa bez nich takmer žiadna gazdinka. Majú charakteristickú vôňu a vynikajúcu chuť. Aj preto je sušenie húb asi najrozšírenejším spôsobom ich spracovania. Pred samotným sušením treba huby riadne prekontrolovať. Sušiť by sme mali len zdravé huby nenapadnuté červami ani plesňou.

Tento krát sa zameriame na užitočné informácie (nie len pre začínajúcich hubárov) týkajúce sa sušenia, uskladňovania, zavárania húb ....

V našej fotogalérii nájdete ku každej fotke aj podrobný popis a informácie, ktoré veríme, že využijete.

14. októbra 2017 Autor: Marianna Rajská, Tibor Benčič

Galéria k článku