Viete ako spracovať huby? My vám poradíme

V tomto článku vám prinášame zopár užitočných rád a nezabudli sme ani na zaujímavé recepty z húb.

12. augusta 2017 |

Hubárska sezóna je v plnom prúde a lesy nás aj tento rok lákajú na zber voňavých húb. Aby nám však tieto nazbierané poklady vydržali dlho, a aby sme ich mohli použiť napríklad aj ako prísadu do štedrovečernej kapustnice, treba vedieť ako ich správne usušiť, prípadne iným spôsobom spracovať.

Sušené huby sú obľúbenou prísadou do jedál a nezaobíde sa bez nich takmer žiadna gazdinka. Majú charakteristickú vôňu a vynikajúcu chuť. Aj preto je sušenie húb asi najrozšírenejším spôsobom ich spracovania. Pred samotným sušením treba huby riadne prekontrolovať. Sušiť by sme mali len zdravé huby nenapadnuté červami ani plesňou.

Aj keď sme časopis zaoberajúci sa poľovníctvom, rybárstvom, ale aj ochranou prírody, kynológiou, strelectvom a inými témami, nezabúdame ani na články pre hubárov. Preto nás naozaj teší, že nám do redakcie stále častejšie pribúdajú listy, či e-maily týkajúce sa húb.

Tento krát sa zameriame na užitočné informácie (najmä pre začínajúcich hubárov) týkajúce sa sušenia, uskladňovania, zavárania húb a pridávame aj niekoľko nie úplne bežne využívaných receptov. V našej fotogalérii nájdete ku každej fotke aj podrobný popis a informácie, ktoré veríme, že využijete. Okrem iného tam nájdete aj ako na to na začiatku, čo použiť, čomu sa možno vyhnúť, ...

Nepoznáte huby až tak dobre? Tak si prečítajte aj tento článok a pozrite si fotografie, ktoré vám možno pomôžu spoznať huby o niečo viac TU

Zdroj: PaR, nahuby.sk

Tak teda poďme na to stačí ak si otvoríte fotogalériu a nájdete tam veci, čo môžno neovláda každý hubár.

12. augusta 2017 Autor: Marianna Rajská

Galéria k článku