Nezľakne sa ani silnejšieho a väčšieho súpera

Africký orol dravý spozoruje korisť zo vzdialenosti dvoch kilometrov.

12. októbra 2018 |

Roztiahnutím krídel, ostrým pohľadom, mohutným zahnutým zobákom a bojovným postojom si orol dravý (Hieraaetus bellicosus) zabezpečí rešpekt. Dovolí si zastrašovať aj sviňu bradavičnatú a nezaujíma ho, že kly dospelého kanca s dĺžkou 35 až 45 centimetrov nie sú žiadnou výnimkou. Svine bradavičnaté sa lovia postriežkou na priechodoch zveri najmä skoro ráno a večer, ale aj nadhánkou počas dňa. V dobre zazverených oblastiach Afriky vraj hosť uloví počas dňa aj sedem až osem svíň, z toho jedného alebo dvoch silných kancov.

12. októbra 2018 Autor: maš
VIDEO Poľovníctvo a rybárstvo


 
 
Nezľakne sa ani silnejšieho a väčšieho súpera
maš