Hubové rizoto s kuracinou, dali by ste si?

Rýchle a chutné, tak poďme na to!

01. júla 2017 |

Hubové rizoto s kuracinou

ČO POTREBUJEME
- 200 g lesných húb
- 100 g kuracích pŕs
- mleté čierne korenie
- sušený cesnak, olej, soľ
- jeden pohár ryže
- mäsový vývar
- 80 g farebných paprík
- dve šalotky
- petržlenovú vňať

KROK ZA KROKOM
1. Kuracie prsia pokrájané na malé kúsky posolíme, okoreníme a v panvici na oleji opečieme do polomäkka.
2. Na oleji speníme nadrobno pokrájané šalotky. Pridáme ryžu prepláchnutú studenou vodou, premiešame, zalejeme teplým vývarom a pod pokrievkou necháme dusiť.
3. Asi po desiatich minútach do ryže pridáme pokrájané lesné huby, opečené kuracie kúsky mäsa a nakrájané farebné papriky.
4. Podľa potreby prilejeme vývar a podusíme domäkka. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Pripravil Ľubomír Trefný

01. júla 2017 Autor: Marianna Rajská