Klobásky, kto by odolal?

Jelenie klobásky, údené, chutné, lahodné, spravte si ich s nami.

21. októbra 2017 |

ČO POTREBUJEME
Na 20kg klobás potrebujeme:

14 kg jelenieho mäsa

4 kg bravčovej slaniny

400g soľ

200g sladká paprika

40g mleté čierne korenie

40g mletá rasca

150g popučený cesnak

2ČL práškového cukru

2PL majoránu

Kto má rád pikantné nech pridá 40g štipľavej papriky

AKO NA TO
Všetky suroviny spolu pomelieme na mlynčeku max na 6 mm.

Do zo mletej zmesi pridáme soľ a všetky ingrediencie, ktoré potrebujeme. V prípade nutnosti pridáme trochu vody na ľahšie premiešanie.

Klobásky necháme odstáť a obschnuté kladieme do udiarne a údime studeným dymom

21. októbra 2017 Autor: Marianna Rajská