3 zdravé maškrty: Vychutnajte si sladké pokušenie bez výčitiek!

05. septembra 2016, 12:00
Tip redakcii

Ak milujete sladké, no kilá sa na vás lepia ako šialené, už nemusia. Stačí si zvoliť pár zdravých prísad a nielenže z dezertu nepriberiete, ale ešte vaše telo zásobíte zdravými živinami. Vyskúšajte tieto tri recepty!

Vyskúšajte tri zdravé recepty na sladkosti, po ktorých nemusíte mať výčitky svedomia.

Vyskúšajte tri zdravé recepty na sladkosti, po ktorých nemusíte mať výčitky svedomia.

Autor: Pixabay

Tieto dobroty si zamilujete. Sú plné ovocia, orechov, medu či tvarohu. Stačí nahradiť bielu múku celozrnnou, pridať ovsené vločky, ktoré vás zasýtia nadlho a by tak budete mať energiu na niekoľko hodín. Navyše sú nenáročné na prípravu.

Chrumkavý jablkový koláč


Chrumkavá jablková dobrota s ovsenými vločkami.
Zdroj:
Shutterstock

Potrebujete:

4 šálky pokrájaných jabĺk
1 šálku hnedého cukru
4 polievkové lyžice margarínu
1 šálku ovsených vločiek
2 polievkové lyžice celozrnnej múky
1 čajovú lyžičku mletej škorice

Postup:

Jablká zmiešajte s hnedým cukrom a vložte do margarínom vymastenej ohňovzdornej misy alebo pekáča. V inej miske zmiešajte ovsené vločky, celozrnnú múku a škoricu. Túto zmes potom nasypte na jablká. Navrch poukladajte kúsky margarínu. Pečte v rúre na 180°C, kým jablká nezmäknú a vločky nebudú voňať.

Tvarohová torta s lesným ovocím


Tvaroh a ovocie sú výborná kombinácie pre mlsné jazýčky.
Zdroj:
Pixabay

Potrebujete:

Korpus:
200 g pomletých alebo jemných ovsených vločiek
50 g trstinového cukru
1 lyžičku vanilky v prášku
100 g masla

Krém:
500 g mrazeného alebo čerstvého ovocia (jahody, maliny, čučoriedky)
3 čerstvé vajcia
100 g trstinového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
500 g tvarohu
500 ml šľahačkovej smotany
10 plátkov želatíny

Postup:

Vločky zomeliete v mixéri, pridajte cukor a vanilku. Maslo roztopte a pridajte k tejto zmesi, pomiešajte. Do tortovej formy dajte papier na pečenie a vylejte vločkovú hmotu. Dajte predpiecť na 10 minút do rúry na 180°C. Kým sa korpus pečie, pripravte si krém. Žĺtky s cukrom vymiešajte do riedkej hmoty, primiešajte tvaroh a citrónovú šťavu. Želatínu namočte na 10 minút do vody, z ovocia zlejte prebytočnú šťavu. Vyžmýkanú želatínu spolu so šťavou z ovocia vložte do hrnca a zahrievajte, kým sa želatína nerozpustí, no nesmie sa variť. Ovocie zmiešajte s tvarohovým krémom, zvlášť vyšľahajte bielky a šľahačku. Pridajte k tvarohovej plnke a zmiešajte so želatínou. Rozotrite na korpus a dajte stuhnúť do chladničky na 2 - 3 hodiny.

Pečený banán


Keď raz vyskúšate, na druhý raz už neodoláte.
Zdroj:
Pixabay

Potrebujete:

2 olúpané banány
2 lyžice masla
3 lyžice medu
štipku škorice
nasekané mandle
ovocie na ozdobu

Postup:

Banány pozdĺžne prekrojte a pomaly opekajte na rozohriatom masle spolu so škoricou. Zalejte medom a počas opekania lyžicou neustále polievajte. Keď budú zlatohnedé, naservírujte na tanier, posypte mandľami a podávajte ozdobené ovocím.

 
Autor: mz



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
 
3 zdravé maškrty: Vychutnajte si sladké pokušenie bez výčitiek!
mz