Štrngnite si pivom z horských bystrín: Na Liptove chystajú novinku

07. marca 2015, 10:30
Tip redakcii

Liptov ponúkne návštevníkom regiónu už aj vlastné pivo. A hneď niekoľko druhov – od svetlého až po tmavé. Ich názvy budú odvodené od Liptovského Mikuláša. Práve tam vznikol nový pivovar, v ktorom uvaria pivo z vody pretekajúcej Tatrami.

KAROL SKLENÁR (29): Manažér a zároveň šéfkuchár.

KAROL SKLENÁR (29): Manažér a zároveň šéfkuchár.

Autor: Plus JEDEN DEŇ/Stanislava Vdovcová

Pivovar chcú na Liptove spustiť v najbližších týždňoch. Zlatistý mok uvaria z pitnej vody z Demänovskej doliny. Okrem základných pív budú mať v ponuke aj špeciálne príchute – údenú, medovú, kávovú.

Tí, ktorí navštívia pivovarskú reštauráciu, dostanú možnosť nahliadnuť cez sklenené okno priamo do výroby piva.

„Sládek sa bude pohybovať aj medzi hosťami a odpovie im na rôzne zvedavé otázky. Chceme, aby panovala uvoľnená atmosféra, aby aj ľudia, ktorí sa nepoznajú, spolu komunikovali,“ hovorí manažér prevádzky Karol Sklenár (29), ktorý bude zároveň aj šéfkuchárom.

Sú pripravení

„Už teraz sme zaznamenali o pivo veľký záujem, ale ešte musíme chvíľu počkať. Presný termín závisí už len od získania istého úradného povolenia, inak je všetko pripravené na otvorenie,“ doplnil Sklenár.

Vrchným sládkom pivovaru bude Igor Richtárik, ktorý má už dlhoročné skúsenosti s varením piva z iných pivovarov na Slovensku.


Unikátny základ piva: Voda z tatranských bystrín.
FOTO: Plus JEDEN DEŇ/Stanislava Vdovcová

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ/sv



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
Štrngnite si pivom z horských bystrín: Na Liptove chystajú novinku
Plus JEDEN DEŇ/sv