Jablkovo- tvarohový koláč

31. júl 2007, 08:00

Máte chuť na výborný koláč?

Recept pre 6 osôb

 

Čo potrebujeme:
Cesto: 150 g hladkej múky, 1 žĺtok, 100 g práškového cukru, 1 ks vanilínového cukru, 100 g masla
Plnka: 500 g jabĺk, 250 g ricotty, 50 g práškového cukru, vanilínový cukor, 1 žĺtok, 2 bielky, 2 lyžice krupicovitého cukru, 2 lyžice škrobovej múčky, 100 g bielej čokolády

Čo s tým urobíme:

   1. Z múky, masla, zo žĺtka, z práškového a vanilínového cukru spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto prenesieme do menšieho, vymasteného, múkou vysypaného plechu.
   2. Očistené jablká pokrájame na tenké plátky.
   3. Ricottu zmiešame so škrobovou múčkou, žĺtkom, s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme tenké plátky pokrájaných jabĺk a zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov s krupicovým cukrom.
   4. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto, posypeme nahrubo nastrúhanou čokoládou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút. Vychladnutý pokrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.
Autor: PETER ZÁHRADNÍK
Poslať e-mailom

Súvisiace články