Tip redakcii
 

Vedeli ste o jej účinkoch? TOTO sú dôvody, prečo sa oplatí jesť melón aj so šupou

Ak si dnes nakrájate melón, nezabudnite ochutnať jeho šupu. Je totiž oveľa zdravšia ako červená dužina.

13. júla 2017, 09:00
Aj vy ste doteraz robili túto veľkú chybu?

Aj vy ste doteraz robili túto veľkú chybu?

Autor: Profimedia.sk

Neviete si bez neho predstaviť leto? Melón je dokonalou pochúťkou v horúcich dňoch. Vedeli ste však o tom, že konzumovať by ste mali aj jeho šupu? Pre TOTO sa to oplatí.

Čo obsahuje?

Kôra červeného melóna je pre náš organizmus hotovým zázrakom. Odstráňte najvrchnejšiu zelenú časť a melón je pripravený na konzumáciu. Biela časť kôry totiž obsahuje vitamín A, B6, C, zinok, horčík či draslík. Okrem iného je tiež bohatým zdrojom antioxidantov, lykopénu  a v neposlednom rade citrulínu. A práve posledná menovaná aminokyselina je zodpovedná za dobrú kondíciu a budovanie silných a zdravých svalov.

Navyše biela časť kôry z melóna...

  • Pomáha pri chudnutí
  • Detoxikuje telo
  • Posilňuje imunitu
  • Zmierňuje opuchy
  • Pôsobí ako diuretikum

Zabudnite na kávu: TOTO sú potraviny, ktoré vás na nohy postavia oveľa rýchlejšie

Autor: mk
 


 

Vaše diétne tipy

Známej speváčke šaman zachránil život. Prečo takto skončila?

Marcella Molnárová (52) tvrdí, že ani v tomto veku sa nemusí v jedle obmedzovať....
 

Máte radi husté polievky a omáčky? Vyskúšajte namiesto múkovej zápražky sliz

Hľadáte ideálnu diétnu potravinu? Uvarte si okru.
 

Čitateľky, ktoré chudli so Šarmom: Opäť majú chuť žiť!

Naše čitateľky Martina Konfederáková (38) a Anna Krupská (57) po dvojmesačnom...
 

Podovolenkový detox: Nápoj z 2 surovín prečistí črevá a naštartuje trávenie

Prehnali ste to s dobrotami počas dovolenky? Vráťte telo do normálu pomocou...
 

Špecialistka na zdravú výživu Tina Zlatoš Turnerová radí: Hladovka je prospešná!

Niektorí špecialisti na zdravú výživu tvrdia, že by sme mali jesť päťkrát...
 

Kalkulačka kalórií

Koľko ste zjedli?

Chcete udržať denný príjem kalórií na uzde? Vypočítajte si energetickú hodnotu svojho jedla.