Farmári vymenia vidly za varešky a rozdajú si to v kuchyni

17. júna 2012, 15:00
Tip redakcii

Piati účastníci šou Farma 2 sa vám predvedú, ako ich ešte nepoznáte. V relácii BEZ SERVÍTKY - FARMA si vyskúšajú svoje kulinárske schopnosti a porozprávajú nám, prečo sa rozhodli navariť práve tieto špeciality.

Po varení si
spolu užili aj
kopu zábavy.

Po varení si spolu užili aj kopu zábavy.

Autor: Tv Markíza

Hneď v pondelok sa za sporák postaví Tomáš Mrva, ktorý Farmu už raz opustil, no vrátil sa opäť do hry. Mieri do finále, ktoré môžete sledovať už túto sobotu. Kým bol vonku, stihol navariť pár špecialít. A prečo si vybral talianske menu?

„Ako tínedžer som sa dostal na zlé chodníčky. Aj v polepšovni som bol, no ani to ma nenapravilo. Do Talianska som sa dostal pred osemnástkou do komunity. Základné dve veci tam boli modlitba a práca a táto škola života mi pomohla. Teraz už viem, čo chcem. Ako na farme, tak aj v Taliansku sme nejedávali veľa. Ale keď sme raz za čas urobili gnocchi, všetci sme sa tešili, lebo je to sýte jedlo. Taliani inak veľmi radi jedia cestoviny s maslom a so šalviou,“ porozprával svoj príbeh a zároveň aj dôvod, prečo bude variť taliansku kuchyňu.

Pre svojich hostí si pripraví predjedlo s názvom talianska pusa (prosciutto so cherry paradajkami, s rukolou, so žltým melónom a s jahodami) a hlavné jedlo s názvom gnocchi á la tricolora (domáce talianske gnocchi, halušky, v talianskych farbách: zelená – so šalviou, biela – so syrom, červená – paradajková omáčka s oreganom).

Pri výbere menu myslela na jar

V utorok ukáže svoje gastronomické zdatnosti exfarmárka Jarmila Ščibrányová, ktorá je v kuchyni ako doma. Ostatným farmárom navarí polievku, ktorú nazvala farmársky Halloween (tekvicová polievka), a hlavné jedlo, ktoré pomenovala prekvapenie farmárskeho sluhu (domáca kačica s francúzskou knedľou, lokšami a červenou kapustou).

„Toto jedlo som sa rozhodla navariť preto, že aj na Farme som čakala na jar. A všetko sú to zdravé jedlá, ktoré sa môžu jesť každý deň,“ povedala.

Recept si požičal od mamy

Streda bude patriť špecialitám Romana Olacha. Stavil na zdravé jedlá ako farmárska polievka či Romankove kuracie prsia. Keďže s varením nemá veľké skúsenosti, o pomoc poprosil svoju mamu. „Takú polievku som sa rozhodol urobiť preto, lebo je veľmi ľahučká a veľmi chutná.A ešte k tomu aj zdravá a sýta. Väčšinu z toho, čo dnes varím, mi poradila mamina. Keďže je to jednoduché, mal by som to zvládnuť aj ja,“ priznal bývalý farmár.

Jana Frčková si pre svojich hostí pripraví okrem iného aj zaujímavý aperitív s názvom donovalská čučoriedkovica. Ako predjedlo bude podávať hraboša na slivke (kuracia pečienka so sušenými slivkami), ako hlavné jedlo zvolila opitého Donovalčana (pečený bravčový bôčik na víne, zemiaková kaša).

Čítajte viac:

Farma

Zaujímavý je aj názov dezertu, vášnivá tortička. „Je to jednoduchý múčnik, veľmi chutný a vášnivý. Len sa trošku obávam, keď ho moji priatelia farmári skonzumujú, aby to v nich nevyvolalo vášnivé myšlienky a aby sme tu neskončili vo vášnivom opojení,“ povedala s úsmevom.

Navarí kozičku Rózičku

Farmársku päticu v piatok uzavrie Ľubomír Filkor, ktorý navarí bryndzové pirohy ako predjedlo, chutnú fazuľovú polievku a potom bude podávať kozičku Rózičku (pečené kozľa s plnkou a domácim chlebom).

„Viem, že niektorí mestskí ľudia majú predsudky, že je to mladé a že je to kozička. Ale žiaľbohu, je to pokrytecké z mojej strany, pretože aj tak ľudia kupujú to mäso zabalené v obchode. Aj mne je to niekedy ľúto, ale tak žijem, taký som,“ povedal otvorene.

 
Autor: PLUS Jeden deň magazín/JANA KADLEČÍKOVÁ



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
 
Farmári vymenia vidly za varešky a rozdajú si to v kuchyni
PLUS Jeden deň magazín/JANA KADLEČÍKOVÁ