Maradona: Fabianova ruka nebola božia

21. júna 2010, 14:10
Tip redakcii

Diego Maradona odmietol prirovnanie druhého nedeľňajšieho gólu brazílskeho futbalového reprezentanta Luísa Fabiana k jeho slávnej "božej ruke". Útočník FC Sevilla sa v nedeľu dvoma presnými zásahmi do siete Pobrežia Slonoviny podieľal na víťazstve "kanárikov" 3:1, čím si päťnásobní majstri sveta vybojovali postupovú definitívu do vyraďovacej fázy turnaja.

Situácia pred druhým gólom Fabiana do siete Pobrežia Slonoviny.

Situácia pred druhým gólom Fabiana do siete Pobrežia Slonoviny.

Autor: TASR

Fabiano priznal, že pred svojím druhým gólom do siete súpera hneď dvakrát zasiahol loptu rukou. Dvadsaťdeväťročný kanonier sa v 52. min troma dotykmi zbavil trojice obrancov, ale televízne zábery odhalili to, čo nepostrehol rozhodca - že jeden dotyk bol s pomocou ruky a druhý ramenom. Muž stretnutia sa k porušeniu pravidiel priznal, ale "maradonovsky" vyhlásil, že moment neistoty o regulárnosti len pridal jeho gólu na kráse.

"Áno, je to pravda, vyzeralo to tak, že lopta zasiahla ruku a rameno, ale každý nádherný gól potrebuje štipku pochybností," bezstarostne konštatoval Luís Fabiano.

"Nie, loptu spracoval ramenom, je to evidentné," povedal na tlačovej konferencii Maradona, ktorý sa do histórie nezmazateľne zapísal v štvrťfinále MS 1986 v Mexiku, keď vo výskoku zasiahol loptu rukou a prekonal anglického gólmana. "Tragikomický bol úsmev rozhodcu po inkriminovanom momente. Keď som vsietil gól proti Anglicku, arbiter sa nesmial. Mal pochybnosti, hľadal radu u svojich čiarových asistentov. Nebol tam štvrtý rozhodca, pozrel sa dokonca aj na divákov a sledoval ich reakcie. V nedeľu však rozhodca usmievajúc sa s istotou vykročil smerom k stredovému kruhu a to nás všetkých šokovalo. Ak teda videl ruku, prečo ju nepotrestal? Bol to mimoriadne dôležitý gól, ktorý ukončil zápas," dodal Maradona.

 
Autor: SITA



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
 
Maradona: Fabianova ruka nebola božia
SITA