MS v hokeji 2017 - Odhalenie z nových pravidiel! Od popravy nás zachránil český rozhodca: Dánom neuznal čistý gól! | Pluska.sk

Odhalenie z nových pravidiel! Od popravy nás zachránil český rozhodca: Dánom neuznal čistý gól!

10. mája 2017, 12:00

Zachránil nás videorozhodca, ďakujeme bratia Česi! V utorok prežili hokejisti, realizačný tím a aj fanúšikovia priam klinickú smrť. Z dvojtretinovej facky od Dánska (3:4 sn) na majstrovstvách sveta, keď sme prehrávali už 0:3, sme vstali z popola. V 52. minúte strelil vyrovnávajúci gól Michel Miklík.

Slováci skončili v bráne aj s pukom.

Slováci skončili v bráne aj s pukom.

Autor: Reuters

No celá snaha mohla vyjsť navnivoč o dve minúty neskôr. Školácku chybu urobil na útočnej modrej čiare počas našej presilovky Juraj Mikuš, ktorý strail puk a pustil do brejku Juliana Jakobsena. Dánsky útočník síce nepremenil svoj nájazd, ale slovenský obranca snahe zastaviť ho natlačil Hudáčka aj s pukom do bránky. Videorozhodca spoza rieky Moravy Pavel Halas však skonštatoval, že ešte predtým slovenská svätyňa opustila svoje miesto a odporučil zásah neuznať, lenže podľa pravidiel štvrtý zásah tímu zo severu Európy mal platiť.

Sporný moment zo zápasu, si môžete pozrieť vo videu v čase 1:15:

Dáni sa hnevali právom, pretože podľa znenia nových pravidiel bol gól regulárny. K zmene noriem prišlo pred tromi rokmi.  Ešte v predchádzajúcich rokoch by gól platiť nemohol, pretože došlo k posunutiu bránky pred momentom, kedy puk prešiel bránkovú čiaru. Od roku 2014 však pravidlá určujú dve výnimky, ktoré boli splnené.

Tou prvou je, že hokejista súpera vystrelil ešte pred posunutím bránky. Druhá možnosť hovorí o posúdení hlavného rozhodcu, ktorý môže zásah uznať, ak usúdi, že by sa puk dostal do bránky, keby zostala vo svojej normálnej pozícii. V utorňajšom dueli boli splnené obe podmienky.

Dánsko tak prišlo o štvrtý presný zásah do siete Slovenska a v konečnom výsledku aj o tretí bod. Slovákom naopak sporný moment pomohol k zisku jedného bodu. Hoci Dáni nepatria medzi horúcich adeptov na štvrťfinále, "stratený" bod by im môže za určitých okolností chýbať.

 
Autor: brs
 
 
 
Odhalenie z nových pravidiel! Od popravy nás zachránil český rozhodca: Dánom neuznal čistý gól!
brs