Hurá, my sme najlepší kuchári! Na Slovak Food sme zabodovali

26. mája 2014, 08:00
Tip redakcii

Gurmáni si počas víkendu prišli na svoje! Areál Bratislavského hradu obsadili kuchári počas Slovak Food festivalu. Návštevníci ochutnávali, zástupcovia médií súťažili, kto pripraví najlepšie jedlo. Odbornú porotu najviac dostalo jedlo, ktoré pripravil tím mesačníka Dobré jedlo zo SPOLOČNOSTI 7 PLUS, posilnené šéfkuchárom Igorom Čermákom.

Víťazný tím: Družstvo Dobrého  jedla zaujalo porotu najviac.

Víťazný tím: Družstvo Dobrého jedla zaujalo porotu najviac.

Autor: Plus JEDEN DEŇ/Július Dubravay

Počas víkendového Slovak Food festivalu šlo nášmu päťčlennému družstvu varenie, napriek menším problémom, od ruky. „Mali sme málo miesta, bol aj menší frmol, ale bola to pekná spolupráca,“ povedala Zuzana Petrovičová.

Každý kuchársky tím si mohol priniesť tajnú ingredienciu. Redaktorky Dobrého jedla stavili na bazalkový olej. „Upiekli sme zubáča. Pokvapkali sme ho olejom a pridali vínovú redukciu. Tá obsahuje rozmarín, tymian, škoricu a citrón. K tomu sme urobili pyré zo sladkých zemiakov a pridali veľa zeleniny,“ vysvetlila Zuzana.


Tím Dobrého Jedla v akcii.
Foto: Plus JEDEN DEŇ/Július Dubravay

Ako dezert podávali netradične servírované ovocie. A toto fantastické menu bolo najúspešnejšie. Naše kolegyne s ním mali veľký úspech a porote chutilo najviac. „Veľmi sa tešíme z prvého miesta. Je to zásluha celého skvelého družstva, ktoré sme vytvorili,“ ukončila Zuzana.

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ/st



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
 
Hurá, my sme najlepší kuchári! Na Slovak Food sme zabodovali
Plus JEDEN DEŇ/st