SÚŤAŽ: Vyberte najrozkošnejšiu maškrtu pre vaše deti a vyhrajte!

Chuťmeter:
 
 
Súťaž: Vyberte najrozkošnejšiu maškrtu pre vaše deti a vyhrajte!

Pre deti urobíme takmer čokoľvek. Deň detí je skvelou príležitosťou, kedy im pripraviť niečo netradičné. Upečte im niektorý z týchto rozkošných dezertov a navyše môžete vyhrať skvelé ceny.

Foto je ilustračné a nezodpovedá obsahu výherného balíčka!

Stačí, ak zahlasujete za recept, ktorý vás najviac oslovil a troch z vás odmeníme balíčkom od Dr.Oeteker, s ktorým upečiete nielen tieto úžasné dobroty. Do formulára v závere článku napíšte názov receptu, ktorý vás zaujal najviac a ste automaticky zaradení do žrebovania. Súťaž trvá od 27.5.2015  do 7.6.2015, mená výhercov zverejníme 8. júna.

Rozkošná ježia rodinka


Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 12 minút
Vystačí na: 20 porcií

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • ½ zarovnanej KL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 vajce
  • 120 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na náplň:

  • 1 balíček marcipánu
  • 20 kusov celých opražených lieskových orieškov

Na ozdobenie:

  • 50 g mandľových ihličiek (hranolčekov)
  • tubičky na zdobenie

Postup:

  1. Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.
  2. Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 12 minút.
  3. Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  4. Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.

Farebný parížsky motýlik


Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Vystačí na: asi 16 porcií

Potrebujeme:

Na krém:

  • zmes na prípravu krému (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker)
  • 500 ml smotany na šľahanie

Na cesto:

  • 1 balenie parížskej torty
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 2 vajcia

Na ozdobenie:

  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml studeného mlieka
  • zdobenie podľa fantázie

Postup:

  1. Zmes na prípravu parížskeho krému prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
  2. Do zmesi na prípravu cesta pridáme vodu, olej a vajcia a pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút.
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Vychladenú parížsku smotanu nalejeme do vyššej nádoby a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Polovicou krému potrieme spodný diel korpusu, prikryjeme vrchným dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
  5. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou. Tortu rozkrojíme na polovicu, položíme na podnos zaobleným okrajom tesne k sebe tak, aby sme vytvorili krídla motýľa.
  6. Ozdobíme šľahačkou a zdobením podľa vlastnej fantázie.

Hravé prasiatka stvorené na raňajky

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 8 porcií

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 ml mlieka
  • 75 g masla alebo margarínu
  • 400 g hladkej múky
  • 50 g jemného kukuričného škrobu
  • 1 balíček sušeného
  • 75 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli

Na obalenie a potretie:

  • 1 balíček škoricového cukru
  • voda

Postup:

  1. Na prípravu cesta v kastróliku rozpustíme v mlieku maslo alebo margarín. V mise zmiešame múku so škrobom, droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vlažné mlieko s maslom alebo margarínom a ručne vypracujeme dohladka. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú plochu. Oddelíme ⅓ cesta a odložíme bokom. Zvyšné cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Vytvoríme telíčka (bochníky) a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z odloženého cesta plát a formičkou vykrojíme 16 koliesok. Zo zvyšku cesta vytvoríme 16 malých guľôčok. Telíčka na plechu potrieme pomocou štetca alebo pierka vodou. Do polovice koliesok vytvoríme dve dierky (napr. špajľou), potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre a zľahka pritlačíme po jednom ku každému telíčku ako ňufáčik. Druhú polovicu koliesok potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre, rozkrojíme nožom na polovicu a vytvoríme ušká. Z guľôčok vytvoríme prasiatkam oči. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.
  4. Prasiatka necháme vychladnúť a podávame.

Zábavné muffiny pre deti

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 18 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Potrebujeme:
Na cesto:

  • 1 balenie muffinov s čokoládovými kúskami
  • 110 ml vody
  • 40 ml oleja
  • 1 vajce
  • 1 balíček tmavej polevy

Na ozdobenie:

  • 1 balíček svetlej polevy
  • tubičky na zdobenie 4 farby
  • 1 balíček marcipánu
  • 1 zarovnaná KL kakaa

Postup:

  1. Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Pridáme čokoládové kúsky a vareškou vymiešame dohladka. Košíčky rozložíme na plech a pomocou dvoch PL naplníme do ⅓ cestom. Polevu ostrým nožom rozdelíme na 12 kúskov a do každého košíčka vložíme kúsok polevy. Zakryjeme zvyšným cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 18 minút.
  2. Muffiny necháme vychladnúť.
  3. Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale. Vychladnuté muffiny polejeme a necháme stuhnúť.
  4. Časť marcipánu môžeme zafarbiť kakaom, nastrúhať na strúhadle a použiť na tvorbu vláskov. Zvyšok marcipánu použijeme zároveň s tubičkami podľa vlastnej fantázie.

Torta Červená čiapočka

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 150 g mäkkého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 3 vajcia
  • 180 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 PL nastrúhanej čokolády na varenie
  • 100 ml mlieka

Na náplň:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 PL nugátového krému typu
  • 1 vrchovatá PL práškového cukru
  • 1 balíček smeta-fixu
  • 50 g nasekaných lieskových orieškov
  • 250 g umytých, na plátky nakrájaných jahôd

Na potretie:

  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml mlieka

Na ozdobenie:

  • 1 balíček tmavej polevy
  • 6 -7 jahôd

Postup:

  1. Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejem do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť asi na 40 minút.
  2. Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme.
  3. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme.
  4. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky.
  5. Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.

Ktorý recept pre najmenších vás zaujal najviac?

Poskytnutím svojich osobných údajov dáva účastník súťaže súhlas v zmysle § 4, ods. 1, písm. i) zákona č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov organizátorovi súťaže, že organizátor súťaže je oprávnený použiť bezplatne jeho meno, podobu a ďalšie zložky osobnostných práv. Výhry v tejto súťaži podliehajú zdaneniu podľa platných predpisov (od 350 eur).

Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk