Čokoládové rezy

12. februára 2010, 07:44
Tip redakcii

POTREBUJEME: Cesto: 9 vajec, 9 lyžíc krupicového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 4 lyžice kakaa, 3 lyžičky oleja, 3 lyžičky kypriaceho prášku, Biela plnka: 800 ml mlieka, 8 lyžíc polohrubej múky, 7 lyžíc práškového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 2 vajcia, 200 g masla, Čokoládová plnka: 800 ml mlieka, 8 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice nutely, 2 vajcia, 150 g mliečnej čokolády, 200 g masla, Poleva: 60 g masla, 100 g čokolády

Autor: PETER ZÁHRADNÍK

AKO NA TO:

1. Celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Po lyžiciach pridávame polohrubú múku s kypriacim práškom, preosiate kakao a olej. Zľahka premiešame a cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú časť cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C upečieme.

2. Pripravíme bielu plnku: Z mlieka, vajec a múky uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom, pridáme vychladnutý puding a spolu vyšľaháme.

3. Pripravíme čokoládovú plnku: Nad parou rozpustíme čokoládu . Do mlieka pridáme polohrubú múku, vajcia, rozpustenú čokoládu a uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme nutelu, vychladnutý puding a spolu prešľaháme.

4. Upečené cestá necháme vychladnúť a potom ich pokvapkáme podľa chuti rumom. Na spodné cesto natrieme bielu plnku, čokoládovú plnku a prikryjeme druhou časťou cesta. Cesto znova potrieme bielou plnkou, čokoládovou plnkou a prikryjeme treťou časťou cesta. Koláč mierne zaťažíme a necháme odstáť 6-8 hodín. Potom povrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a koláč pokrájame na rezy.

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
Čokoládové rezy
Plus JEDEN DEŇ