Hrachová kaša

20. január 2010, 15:45

POTREBUJEME: 250 g žltého lúpaného hrachu, 150 g údeného mäsa, 1 lyžičku sušeného majoránu, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 1 – 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľu, 75 g prerastenej slaniny

Hrachová kaša

Hrachová kaša Foto: PETER ZÁHRADNÍK

AKO NA TO:

1. Prebratý opláchnutý hrach cez noc namočíme do studenej vody a necháme ho v prikrytej nádobe.

2. Na druhý deň hrach scedíme. dáme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Pridáme mäso, osolíme a ochutíme majoránom. Na miernom plameni pomaly varíme aspoň hodinu. Potom mäso vyberieme a hrach rozmixujeme.

3. Z múky a 1 lyžice oleja pripravíme ružovú zásmažku, odstavíme z plameňa a s trochou vývaru z hrachu dobre rozmiešame. Znova privedieme do varu, pridáme vývar z hrachu a krátko povaríme. Potom pridáme rozmixovaný hrach, prelisovaný cesnak, prípadne ešte štipku majoránu. Kašu znova krátko povaríme, potom odstavíme z plameňa. 4. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska a spolu s pokrájanou slaninou osmažíme na 1 lyžici oleja do zlatista. Hrachovú kašu naservírujeme na taniere a podávame s opečenou cibuľou a so slaninou.

Autor: Plus JEDEN DEŇ
Poslať e-mailom