Hustá hubová polievka

09. decembra 2010, 00:01
Tip redakcii

POTREBUJEME: 350 g miešaných čerstvých húb (môžu byť aj šampiňóny), 7 g sušených húb, 300 g zemiakov, 1 cibuľu, 200 ml smotany na varenie, olej, nasekanú pažítku, hubové korenie, mleté čierne korenie, soľ, trošku hladkej múky na zahustenie, trošku mlieka

Postup:

1. Sušené huby zalejeme vodou a necháme ich odstáť.

2. Olúpanú cibuľu nadrobno nakrájame a spolu s čerstvými hubami krátko podusíme v panvici na oleji. Cibuľu s čerstvými hubami zalejeme teplou vodou. Pridáme na väčšie kúsky nakrájané zemiaky a scedené sušené huby. Zmes zeleniny a húb uvaríme na miernom plameni.

3. Uvarenú hubovú polievku ochutíme nasekanou pažítkou a prilejeme do nej smotanu na varenie. Zahustíme ju ešte hladkou múkou (ktorú sme rozmiešali v troche mlieka) a povaríme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a hubovým korením.

pre 6 osôb, čas prípravy: 40 minút

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ receptár



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
 
Hustá hubová polievka
Plus JEDEN DEŇ receptár