Jahodové rezy

18. apríl 2010, 10:00

POTREBUJEME Cesto: 8 vajec 8 lyžíc práškového cukru 4 balíčky pudingového prášku s jahodovou príchuťou 2 lyžičky kypriaceho prášku Plnka: 1 l mlieka 140 g Zlatého klasu 250 g masla 200 g práškového cukru 2 lyžice jahodového džemu sterilizované jahody 100 g pomletých orechov Na ozdobenie: 200 ml vyšľahanej smotany so stužovačom šľahačky čerstvé jahody

Jahodové rezy

Jahodové rezy Foto: Peter Záhradník

Pre 10 osôb

AKO NA TO:

1. Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Do vymiešanej žĺtkovej peny pridáme ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Za stáleho miešania po častiach pridávame pudingový prášok s kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na dve časti a vylejeme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160 °C upečieme. Upečené cestá necháme vychladnúť, potom papier odstránime.

2. Prípravíme plnku: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme za občasného premiešania vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a pomaly ho pridávame do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame pomleté orechy, džem a spolu premiešame.

3. Jedno cesto potrieme plnkou, pridáme scedené jahody a prikryjeme druhým plátom cesta. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a nakrájanými čerstvými jahodami.

Autor: Plus JEDEN DEŇ receptár
Poslať e-mailom