Medovo-orechový koláč

21. marca 2011, 07:00
Tip redakcii

POTREBUJEME: Na cesto: 500 g hladkej múky, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 2 vajcia, 200 g masla, 2 lyžice medu, 2 lyžičky mlieka, Na orechovú zmes: 300 až 350 g nasekaných jadier, vlašských orechov 120 g masla, 80 g práškového cukru, 3 lyžice medu, Na krém: 250 g masla 1 balíček vanilínového cukru, 300 ml mlieka, 1 a ½ lyžice hladkej múky, 1 a ½ lyžice Solamylu, 100 g cukru, 100 ml rumu

Medovo-orechový
koláč

Medovo-orechový koláč

Autor: Profimedia.sk

AKO NA TO:

1. Hladkú múku preosejeme spolu so sódou bikarbónou a s práškovým cukrom. Premiešame a pridáme vajcia, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom. Na doske vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Obe časti cesta rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a prenesieme na opačnú stranu veľkého plechu vystlanú papierom na pečenie.

2. Pripravíme orechovú zmes: Maslo, cukor a med rozpustíme na panvici. Pridáme nasekané orechy a za stáleho miešania opražíme. Ešte horúcu zmes pokladieme na jednu časť plátu cesta. Druhý plát upečieme prázdny. Obe časti pečieme pri teplote 170 °C asi 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.

3. Pripravíme krém: Z mlieka hladkej múky, zo Solamylu a z cukru uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania ju necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s vanilínovým cukrom. Potom zľahka zmiešame s vychladnutou kašou.

4. Upečený plát (bez orechovej zmesi) natrieme pripraveným krémom a prikryjeme druhým plátom s orechovou zmesou. Koláč odložíme aspoň na jeden deň na chladné miesto, aby zmäkol. Bude sa tak lepšie krájať.

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ receptár



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
 
Medovo-orechový koláč
Plus JEDEN DEŇ receptár