Meníme sa pre vás k lepšiemu povedzte nám svoj názor Vyskúšajte novú verziu Plusky
 

Pudingová bábovka

02. november 2011, 07:00

Potrebujeme: Na vanilkový puding: 1 hrnček mlieka + 1/2 hrnčeka na rozmiešanie, 1 lyžicu kryštálového cukru, 1 balíček krémového prášku Zlatý klas, Na cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky (*1 hrncek = 250 ml), 1 balíček kypriaceho prášku, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 lyžicu práškového kakaa, tuk na vymastenie a múku na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie bábovky

Pudingová bábovka

Pudingová bábovka Foto: Peter Záhradník, profimedia.sk

AKO NA TO:

1. Pripravíme vanilkový puding: V hrnci uvaríme 1 hrnček mlieka s cukrom. Zlatý klas rozmiešame vo zvyšnom mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

2. Pripravíme cesto: V mise zmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok, cukor, mlieko, olej a vajcia a vymiešame cesto.

3. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Do jednej časti zľahka primiešame vychladený puding a vylejeme do pripravenej bábovkovej formy. Do ďalšej tretiny zamiešame kakao a nalejeme do formy na prvú vrstvu. Nakoniec nalejeme poslednú časť, do ktorej už nič nepridávame. V rúre vyhriatej na 170 °C pečieme 45 až 50 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Autor: PLUS Jeden deň receptár
Poslať e-mailom

Súvisiace články