Rebarborový koláč

18. apríl 2011, 07:00

POTREBUJEME: 300 g rebarbory, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 lyžičky vanilínového cukru, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 2 kávové lyžičky kypriaceho prášku, 150 g mletých lieskových orieškov, 50 ml mlieka, štipku soli, tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč Foto: Archív

AKO NA TO:

1. Rebarboru umyjeme, ošúpeme a pokrájame na menšie asi 2 cm kúsky.

2. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme žĺtky, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, mleté oriešky a mlieko. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, ktorý vyšľaháme so štipkou soli.

3. Rúru vyhrejeme na 175/155 °C. Cesto rozotrieme do pripraveného plechu, navrch rozložíme rebarboru a pečieme asi 30 minút. Koláč po vychladnutí posypeme práškovým

Autor: Plus JEDEN DEŇ receptár
Poslať e-mailom