Ríbezľový sirup

15. júl 2011, 07:00

Potrebujeme: 1 l ríbezľovej šťavy, 1,6 kg kryštálového cukru, 10 g kyseliny citrónovej

Ríbezľový sirup

Ríbezľový sirup Foto: Peter Záhradník, profimedia.sk

AKO NA TO:

1. Ríbezle umyjeme pod tečúcou vodou, očistíme a vylisujeme. Šťavu necháme chvíľu odstáť, aby sa usadil kal a potom ju precedíme.

2. Čistú šťavu dáme do nádoby a na miernom ohni ju zohrievame. Počas zohrievania prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme kyselinu citrónovú a ihneď odstavíme z ohňa.

3. Znova precedíme a naplníme do čistých, ohriatych fliaš, ktoré dobre uzatvoríme. Uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.

Autor: Plus JEDEN DEŇ/receptár
Poslať e-mailom

Súvisiace články