Veľkonočná pečka

08. apríla 2012, 06:00
Tip redakcii

POTREBUJEME: 350 g údenej krkovičky, 2 klobásy, 10 rožkov, 6 vajec, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, olej na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ

Veľkonočná pečka

Veľkonočná pečka

Autor: www.profimedia.sk

AKO NA TO:

1. Umyté mäso dáme variť do studenej vody. Asi po hodine varenia pridáme klobásy a varíme ešte pol hodiny, pokiaľ nebude všetko mäkké. Uvarené mäso a klobásy vyberieme a necháme vychladnúť.

2. Rožky nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hlbšej misy a mierne polejeme vývarom z údeného mäsa a klobásy. Vývaru dáme len toľko, aby rožky zmäkli, ale nevznikla z nich kaša. Údené mäso aj klobásu nakrájame nadrobno a primiešame k rožkom. Podľa chuti môžeme pridať trochu soli, ale s mierou, pretože údené mäso je slané.

3. Vajcia vyšľaháme a pridáme k základnej zmesi. Ochutíme korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Veľký plech vymastíme olejom a zmes rovnomerne rozložíme po celom plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 35 až 45 minút doružova. Pečka chutí teplá i studená a výborne sa k nej hodia kyslé uhorky alebo čalamáda.

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ repceptár



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
Veľkonočná pečka
Plus JEDEN DEŇ repceptár