Veľkonočná plnka

02. apríla 2012, 06:00
Tip redakcii

POTREBUJEME: 300 g bravčového mäsa (pliecko), 200 g údeného mäsa, 6 vajec, 6 malých žemlí, 125 ml mlieka, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, postrúhaný muškátový oriešok, celé čierne korenie, soľ, mleté čierne korenie, masť na vymastenie plechu

Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka

Autor: www.profimedia.sk

AKO NA TO:

1. Bravčové mäso zalejeme malým množstvom vriacej vody, pridáme celé čierne korenie, osolíme a uvaríme. Údené mäso zalejeme malým množs tvom vriacej vody a uvaríme. Uvarené mäso po vychladnutí pokrájame na malé kocky.

2. Žemle pokrájané na kocky zalejeme vývarom z údeného mäsa (asi 100 ml), pridáme pokrájané mäso, nasekanú petržlenovú vňať, štipku postrúhaného muškátového orieška, osolíme a okoreníme. Zalejeme žĺtkami, ktoré sme rozhabarkovali v mlieku, premiešame a necháme asi 10 minút stáť. Potom pridáme tuhý sneh z bielkov a premiešame.

3. Masu dáme do vymasteného hlbšieho plechu a pečieme asi 30 minút pri teplote 180/160 °C. Veľkonočná plnka chutí teplá aj studená.


Náš tip: Pri príprave veľkonočnej plnky môžeme použiť len údené mäso a petržlenovú vňať môžeme nahradiť mladými lístkami žihľavy.

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ repceptár



 
 
Aplikácie 7 plus

 
 
Veľkonočná plnka
Plus JEDEN DEŇ repceptár