Dátum: Štvrtok 19.01.2017 Dnes oslavuje:

Drahomíra Zajtra: Dalibor

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

Diéta pre pekné opálenie: Schudnite do bronzova

Zdroj: Báječná žena/ Alena Jurisová 21. augusta 2012, 09:00
Foto: Shutterstock Ilustračná fotografia

Chcete si udržať čo najdlhšie sexi bronzovú farbu? Stavte na tie správne potraviny! A navyše sa zbavíte aj pár kíl.

Do svojho jedálneho lístka zaraďte bronzových spojencov. Sú nimi:

vitamín A

Stará sa o vlhkosť pokožky a obnovu buniek, chráni pleť pred slnečným žiarením a vráskami, zabezpečuje pružnosť pokožky. Nájdete ho vo vaječnom žĺtku, rybacom oleji, mlieku a mliečnych výrobkoch, pečeni.

vitamín B

Jeho nedostatok spôsobuje mastnú pleť, popraskané pery a bolestivé kútiky. Ozdravuje pokožku, regeneruje bunky. Jeho zdrojom sú kvasnice, tvaroh, syry, ryby, ovsené vločky a obilniny.

vitamín C

Zmierňuje negatívne dôsledky slnenia na pokožku, zabraňuje jej predčasnému starnutiu a vašej pleti dodá žiarivý vzhľad. Nachádza sa v paprike, citrusoch, jahodách, kivi, ríbezliach, chrene, cesnaku, zemiakoch, karfiole a kalerábe.

vitamín E

Je účinný antioxidant, spomaľuje proces starnutia buniek. Nájdete ho v masle, sóji, olivovom a repkovom oleji, pšeničných klíčkoch, mandliach, orechoch a vajciach.

betakarotén

Dôležitý provitamín, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Pomôže vašej pleti získať krásne a zdravé opálenie, zlepšuje jej odolnosť proti spáleniu. Je silný antioxidant, z tela vylučuje škodlivé látky. Jeho zdrojom je tmavá listová a oranžová zelenina, oranžové ovocie, nájdete ho napríklad v mrkve, tekvici, špenáte a hrášku.

Ako by mal vyzerať váš jedálny lístok?

Raňajky

Zmiešajte jednu stredne veľkú nastrúhanú mrkvu, pár kvapiek citrónovej šťavy a trochu bylinkovej soli. K tomu zjedzte jedno vajíčko natvrdo a malú grahamovú žemľu. Obed

Špenátová polievka

Na lyžici repkového alebo olivového oleja krátko orestujte prelisovaný strúčik cesnaku, pridajte lyžičku hladkej múky, premiešajte, pridajte 3 deci studeného zeleninového vývaru a zemiak nakrájaný na malé kocky. Keď začne vrieť, pridajte tri hrste nasekaných špenátových listov alebo rovnaké množstvo mrazeného špenátu a varte asi 10 minút. Osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, varte asi 10 minút a rozmixujte. Na tanieri ozdobte lyžicou kyslej smotany a lyžicou nízkotučného strúhaného syra.

Desiata a olovrant

Medzi hlavnými jedlami si dajte čerstvú zeleninu alebo ovocie, nízkotučné acidofilné mlieko alebo čerstvú ovocnú či zeleninovú šťavu.

Večera

Tuniak so zeleninou

Osoľte, okoreňte a na panvici s lyžicou repkového oleja opečte 120-gramovú porciu tuniaka, prípadne ho nahraďte kuracími prsami. Vo výpeku krátko orestujte na kocky nakrájanú jednu oranžovú a jednu červenú papriku, na väčšie kúsky nakrájanú paradajku, aby zelenina veľmi nezmäkla. Na tanieri pridajte hrsť rukoly. Zeleninu a tuniaka nakoniec pokvapkajte citrónovou šťavou a jemne posoľte.



 

Naj z glancu

 

Vaše diétne tipy

SÚŤAŽ: Schudnite s profíkmi a zbavte sa konečne kíl!

Stále skúšate nejaké diéty a nové metódy chudnutia, no ručička na váhe stále...
 

Milujete cheesecake? Máme pre vás recept, z ktorého nepriberiete!

Rovnaký motív ako veľa žien - maškrtiť a zostať štíhla, mala Lucia Gulišová...
 

Oklamte jouly: 5 tipov ako si udržať a uzde denný energetický príjem

Nemučte sa hladovkou, malé triky dokážu viac.
 

4 nepriatelia štíhlej línie: TIETO potraviny už viac neraňajkujte

Raňajkujete či vôbec? To, čím odštartujete deň môže do veľkej miery ovplyvniť...
 

Osvojte si overené triky: TAKTO sa konečne dopracujete k štíhlejšej postave

Nezačnite nový rok diétou, ktorú o pár dní aj tak porušíte.