Dátum: Štvrtok 19.01.2017 Dnes oslavuje:

Drahomíra Zajtra: Dalibor

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

Menu podľa hviezd: Varí ho vegetariánska šéfkuchárka

Zdroj: Plus JEDEN DEŇ magazín/kov 22. februára 2014, 10:00
Foto: profimedia, archív Vďaka zdravým jedlám má dokonalú postavu aj Kirsten Dunst, Gwyneth Paltrow či Jennifer Aniston.

Meno vegetariánskej šéfkuchárky Natashy Corrett je medzi celebritami asi najviac skloňované. Prečo si ju zamilovala Victoria Beckham, Robbie Williams, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow či Kirsten Dunst? Dôvodom je jej kniha plná zdravých receptov, ktoré vám pomôžu po zime naštartovať telo.

Základom receptov, ktoré milujú hollywoodske celebrity, je fakt, že sú zásadité. Pritom mnohé potraviny, ktoré cez deň bežne jete, pôsobia v tele kyselinotvorne, čo môže ohroziť vaše zdravie. Medzi tieto potraviny patrí napríklad mäso, mliečne výrobky a akékoľvek spracované potraviny vrátane cukrov, priemyselne pečeného chleba a cukroviniek.

Zásaditá potrava je pre tráviaci a vylučovací systém podstatne jednoduchšia. Recepty sú ľahké a jedlá uvarené podľa nich vás osviežia na celý deň – od raňajok až po niečo ľahké pred zaľahnutím do postele.

Čokoládová pena

Suroviny:
■ 1 lyžica kokosového oleja
■ zrelé avokádo
■ lyžička vody
■ vrchovaté lyžice kakaového prášku
■ lyžice agávového sirupu alebo tekutého medu maliny, borievky

Postup:
Kokosový olej rozohrejeme v miske nad vodnou parou. Potom ho nalejeme do mixéra spolu s dužinou z avokáda, s vodou a dohladka rozmixujeme. Pridáme kakaový prášok a agávový sirup alebo med a znovu rozmixujeme. Ochutnáme, prípadne dosladíme. Penu rozdelíme do misiek a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Podávame s malinami či borievkami.

Dusený batat s cícerom

Suroviny:
■ 2 lyžice olivového oleja
■ 1 červená cibuľa (nakrájaná na kolieska)
■ 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
■ 600 ml vody
■ 1 batat (nakrájaný na 2 cm kocky)
■ 5 veľkých paradajok (nakrájaných na štvrtky)
■ 3 čerstvé alebo sušené bobkové listy
■ 1/2 červenej čili papričky (nakrájanej nadrobno)
■ 1 lyžička rasce, štipka kajenského korenia
■ 1 malý baklažán (nakrájaný na 1 cm hrubé plátky)
■ 800 g konzervovaného cícera
■ čerstvý koriander
■ ryža ako príloha

Postup:
Vo veľkom hrnci rozpálime olej, vmiešame cibuľu s cesnakom a opekáme 3 – 4 minúty. Prilejeme 50 ml vody a vmiešame batat. Vsypeme paradajky, rozdrvíme ich a vložíme bobkové listy. Dusíme asi 5 minút. Pridáme čili papričky, rascu, kajenské korenie a 300 ml vody. Štvrť hodiny zvoľna varíme, aby sa tekutina odparila na hustú omáčku. Vsypeme baklažán, cícer a zvyšok vody. Za častého miešania dusíme 10 minút, aby baklažán zmäkol a omáčka zhustla. Podávame posypané



 

Naj z glancu

 

Vaše diétne tipy

Dostaňte sa do formy: Zalejte si čaj na očistu a navarte superobed!

Stačí zmeniť lenivé sviatočné návyky a nový rok začnete plná energie.
 

SÚŤAŽ: Schudnite s profíkmi a zbavte sa konečne kíl!

Stále skúšate nejaké diéty a nové metódy chudnutia, no ručička na váhe stále...
 

Milujete cheesecake? Máme pre vás recept, z ktorého nepriberiete!

Rovnaký motív ako veľa žien - maškrtiť a zostať štíhla, mala Lucia Gulišová...
 

Oklamte jouly: 5 tipov ako si udržať a uzde denný energetický príjem

Nemučte sa hladovkou, malé triky dokážu viac.
 

4 nepriatelia štíhlej línie: TIETO potraviny už viac neraňajkujte

Raňajkujete či vôbec? To, čím odštartujete deň môže do veľkej miery ovplyvniť...