Tip redakcii
 

Menu podľa hviezd: Varí ho vegetariánska šéfkuchárka

Meno vegetariánskej šéfkuchárky Natashy Corrett je medzi celebritami asi najviac skloňované. Prečo si ju zamilovala Victoria Beckham, Robbie Williams, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow či Kirsten Dunst? Dôvodom je jej kniha plná zdravých receptov, ktoré vám pomôžu po zime naštartovať telo.

22. februára 2014, 10:00
Vďaka zdravým jedlám má dokonalú postavu aj Kirsten Dunst, Gwyneth Paltrow či Jennifer Aniston.

Vďaka zdravým jedlám má dokonalú postavu aj Kirsten Dunst, Gwyneth Paltrow či Jennifer Aniston.

Autor: profimedia, archív

Základom receptov, ktoré milujú hollywoodske celebrity, je fakt, že sú zásadité. Pritom mnohé potraviny, ktoré cez deň bežne jete, pôsobia v tele kyselinotvorne, čo môže ohroziť vaše zdravie. Medzi tieto potraviny patrí napríklad mäso, mliečne výrobky a akékoľvek spracované potraviny vrátane cukrov, priemyselne pečeného chleba a cukroviniek.

Zásaditá potrava je pre tráviaci a vylučovací systém podstatne jednoduchšia. Recepty sú ľahké a jedlá uvarené podľa nich vás osviežia na celý deň – od raňajok až po niečo ľahké pred zaľahnutím do postele.

Čokoládová pena

Suroviny:
■ 1 lyžica kokosového oleja
■ zrelé avokádo
■ lyžička vody
■ vrchovaté lyžice kakaového prášku
■ lyžice agávového sirupu alebo tekutého medu maliny, borievky

Postup:
Kokosový olej rozohrejeme v miske nad vodnou parou. Potom ho nalejeme do mixéra spolu s dužinou z avokáda, s vodou a dohladka rozmixujeme. Pridáme kakaový prášok a agávový sirup alebo med a znovu rozmixujeme. Ochutnáme, prípadne dosladíme. Penu rozdelíme do misiek a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Podávame s malinami či borievkami.

Dusený batat s cícerom

Suroviny:
■ 2 lyžice olivového oleja
■ 1 červená cibuľa (nakrájaná na kolieska)
■ 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
■ 600 ml vody
■ 1 batat (nakrájaný na 2 cm kocky)
■ 5 veľkých paradajok (nakrájaných na štvrtky)
■ 3 čerstvé alebo sušené bobkové listy
■ 1/2 červenej čili papričky (nakrájanej nadrobno)
■ 1 lyžička rasce, štipka kajenského korenia
■ 1 malý baklažán (nakrájaný na 1 cm hrubé plátky)
■ 800 g konzervovaného cícera
■ čerstvý koriander
■ ryža ako príloha

Postup:
Vo veľkom hrnci rozpálime olej, vmiešame cibuľu s cesnakom a opekáme 3 – 4 minúty. Prilejeme 50 ml vody a vmiešame batat. Vsypeme paradajky, rozdrvíme ich a vložíme bobkové listy. Dusíme asi 5 minút. Pridáme čili papričky, rascu, kajenské korenie a 300 ml vody. Štvrť hodiny zvoľna varíme, aby sa tekutina odparila na hustú omáčku. Vsypeme baklažán, cícer a zvyšok vody. Za častého miešania dusíme 10 minút, aby baklažán zmäkol a omáčka zhustla. Podávame posypané

Autor: Plus JEDEN DEŇ magazín/kov
 
 

 

Vaše diétne tipy

Ivane Christovej sa podarilo schudnúť. Máme pre vás tip, ako to môžete dokázať aj vy!

Bývalá misska nikdy nepatrila medzi vychudnuté krásky a aj za čias najväčšej...
 

Zbavte sa prebytočných kíl správnou vôňou

Už zopár kvapiek oleja vám pomôže odbúrať tuk.
 

V 30tke nosila Petra veľkosť 3XL: Ako sa jej podarilo schudnúť neuveriteľných 60 kíl?

Jedlo víťazilo nad všetkým – prezrádza sesternica herca Mariána Mitaša...
 

Chudnite s prehľadom: 4 diétne omyly, ktorým raz a navždy prestaňte veriť!

Uverili ste niektorým tvrdeniam, čo kedy jesť, aby ste rýchlo schudli?...
 

Obrovská pomoc pre Slovákov na diéte: Táto tabuľka vám výrazne uľahčí život!

Neovládli ste sa a zhltli ste ku káve nugátový croissant? Vychodíte ho za...
 

Kalkulačka kalórií

Koľko ste zjedli?

Chcete udržať denný príjem kalórií na uzde? Vypočítajte si energetickú hodnotu svojho jedla.