Tip redakcii
 

Menu podľa hviezd: Varí ho vegetariánska šéfkuchárka

Meno vegetariánskej šéfkuchárky Natashy Corrett je medzi celebritami asi najviac skloňované. Prečo si ju zamilovala Victoria Beckham, Robbie Williams, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow či Kirsten Dunst? Dôvodom je jej kniha plná zdravých receptov, ktoré vám pomôžu po zime naštartovať telo.

22. februára 2014, 10:00
Vďaka zdravým jedlám má dokonalú postavu aj Kirsten Dunst, Gwyneth Paltrow či Jennifer Aniston.

Vďaka zdravým jedlám má dokonalú postavu aj Kirsten Dunst, Gwyneth Paltrow či Jennifer Aniston.

Autor: profimedia, archív

Základom receptov, ktoré milujú hollywoodske celebrity, je fakt, že sú zásadité. Pritom mnohé potraviny, ktoré cez deň bežne jete, pôsobia v tele kyselinotvorne, čo môže ohroziť vaše zdravie. Medzi tieto potraviny patrí napríklad mäso, mliečne výrobky a akékoľvek spracované potraviny vrátane cukrov, priemyselne pečeného chleba a cukroviniek.

Zásaditá potrava je pre tráviaci a vylučovací systém podstatne jednoduchšia. Recepty sú ľahké a jedlá uvarené podľa nich vás osviežia na celý deň – od raňajok až po niečo ľahké pred zaľahnutím do postele.

Čokoládová pena

Suroviny:
■ 1 lyžica kokosového oleja
■ zrelé avokádo
■ lyžička vody
■ vrchovaté lyžice kakaového prášku
■ lyžice agávového sirupu alebo tekutého medu maliny, borievky

Postup:
Kokosový olej rozohrejeme v miske nad vodnou parou. Potom ho nalejeme do mixéra spolu s dužinou z avokáda, s vodou a dohladka rozmixujeme. Pridáme kakaový prášok a agávový sirup alebo med a znovu rozmixujeme. Ochutnáme, prípadne dosladíme. Penu rozdelíme do misiek a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Podávame s malinami či borievkami.

Dusený batat s cícerom

Suroviny:
■ 2 lyžice olivového oleja
■ 1 červená cibuľa (nakrájaná na kolieska)
■ 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
■ 600 ml vody
■ 1 batat (nakrájaný na 2 cm kocky)
■ 5 veľkých paradajok (nakrájaných na štvrtky)
■ 3 čerstvé alebo sušené bobkové listy
■ 1/2 červenej čili papričky (nakrájanej nadrobno)
■ 1 lyžička rasce, štipka kajenského korenia
■ 1 malý baklažán (nakrájaný na 1 cm hrubé plátky)
■ 800 g konzervovaného cícera
■ čerstvý koriander
■ ryža ako príloha

Postup:
Vo veľkom hrnci rozpálime olej, vmiešame cibuľu s cesnakom a opekáme 3 – 4 minúty. Prilejeme 50 ml vody a vmiešame batat. Vsypeme paradajky, rozdrvíme ich a vložíme bobkové listy. Dusíme asi 5 minút. Pridáme čili papričky, rascu, kajenské korenie a 300 ml vody. Štvrť hodiny zvoľna varíme, aby sa tekutina odparila na hustú omáčku. Vsypeme baklažán, cícer a zvyšok vody. Za častého miešania dusíme 10 minút, aby baklažán zmäkol a omáčka zhustla. Podávame posypané

Autor: Plus JEDEN DEŇ magazín/kov
 


 

Vaše diétne tipy

Neuveriteľné! Toto jedli hollywoodske hviezdy na galavečere odovzdávania ocenení Zlatý glóbus!

Pozrite sa, čo skončilo na ich rozmaznaných jazýčkoch. Žeby im nezáležalo...
 

Brzda pre roztiahnuté žalúdky: Skúste sa desať dní stravovať podľa zakladateľa makrobiotiky

Máme za sebou polovicu januára a vy stále nezačali s diétou, hoci ste si to...
 

TIPY od fitnestrénerov: Tieto dobroty môžete jesť bez výčitiek

Manželia Tina a Vlado Zlatošovci ponúkajú vo svojej knihe aj zdravé recepty....
 

Teraz to vyjde! Začínate nový rok chudnutím? Takto dosiahnete trvalé výsledky

To, ako definitívne skoncovať s nadváhou a tukovými vankúšikmi alebo...
 

To najlepšie z kúpeľní! Pripomeňme si intímne triky najkrajších Sloveniek

Po celý rok vám známe krásky prezrádzali triky pre krásne telo, pleť a vlasy....
 

Kalkulačka kalórií

Koľko ste zjedli?

Chcete udržať denný príjem kalórií na uzde? Vypočítajte si energetickú hodnotu svojho jedla.