Dátum: Sobota 10.12.2016 Dnes oslavuje:

Radúz Zajtra: Hilda

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

Menu podľa hviezd: Varí ho vegetariánska šéfkuchárka

Zdroj: Plus JEDEN DEŇ magazín/kov 22. februára 2014, 10:00
Foto: profimedia, archív Vďaka zdravým jedlám má dokonalú postavu aj Kirsten Dunst, Gwyneth Paltrow či Jennifer Aniston.

Meno vegetariánskej šéfkuchárky Natashy Corrett je medzi celebritami asi najviac skloňované. Prečo si ju zamilovala Victoria Beckham, Robbie Williams, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow či Kirsten Dunst? Dôvodom je jej kniha plná zdravých receptov, ktoré vám pomôžu po zime naštartovať telo.

Základom receptov, ktoré milujú hollywoodske celebrity, je fakt, že sú zásadité. Pritom mnohé potraviny, ktoré cez deň bežne jete, pôsobia v tele kyselinotvorne, čo môže ohroziť vaše zdravie. Medzi tieto potraviny patrí napríklad mäso, mliečne výrobky a akékoľvek spracované potraviny vrátane cukrov, priemyselne pečeného chleba a cukroviniek.

Zásaditá potrava je pre tráviaci a vylučovací systém podstatne jednoduchšia. Recepty sú ľahké a jedlá uvarené podľa nich vás osviežia na celý deň – od raňajok až po niečo ľahké pred zaľahnutím do postele.

Čokoládová pena

Suroviny:
■ 1 lyžica kokosového oleja
■ zrelé avokádo
■ lyžička vody
■ vrchovaté lyžice kakaového prášku
■ lyžice agávového sirupu alebo tekutého medu maliny, borievky

Postup:
Kokosový olej rozohrejeme v miske nad vodnou parou. Potom ho nalejeme do mixéra spolu s dužinou z avokáda, s vodou a dohladka rozmixujeme. Pridáme kakaový prášok a agávový sirup alebo med a znovu rozmixujeme. Ochutnáme, prípadne dosladíme. Penu rozdelíme do misiek a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Podávame s malinami či borievkami.

Dusený batat s cícerom

Suroviny:
■ 2 lyžice olivového oleja
■ 1 červená cibuľa (nakrájaná na kolieska)
■ 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
■ 600 ml vody
■ 1 batat (nakrájaný na 2 cm kocky)
■ 5 veľkých paradajok (nakrájaných na štvrtky)
■ 3 čerstvé alebo sušené bobkové listy
■ 1/2 červenej čili papričky (nakrájanej nadrobno)
■ 1 lyžička rasce, štipka kajenského korenia
■ 1 malý baklažán (nakrájaný na 1 cm hrubé plátky)
■ 800 g konzervovaného cícera
■ čerstvý koriander
■ ryža ako príloha

Postup:
Vo veľkom hrnci rozpálime olej, vmiešame cibuľu s cesnakom a opekáme 3 – 4 minúty. Prilejeme 50 ml vody a vmiešame batat. Vsypeme paradajky, rozdrvíme ich a vložíme bobkové listy. Dusíme asi 5 minút. Pridáme čili papričky, rascu, kajenské korenie a 300 ml vody. Štvrť hodiny zvoľna varíme, aby sa tekutina odparila na hustú omáčku. Vsypeme baklažán, cícer a zvyšok vody. Za častého miešania dusíme 10 minút, aby baklažán zmäkol a omáčka zhustla. Podávame posypané



 

Naj z glancu

 

Vaše diétne tipy

Anna a jej tajomstvo na boj s tukom: Pod jej dozorom schudla klientka 47 kíl!

Pribrala som štyri konfekčné veľkosti – hovorí Anna Stráňavská (48). Schudla...
 

Stihnite to do Vianoc: Vylepšite si svoju figúru 2 lyžicami tohto zázraku

Aj vy sa čudujete, kde sa vzal ten faldík na bruchu? Do Vianoc s ním ešte stíhate...
 

Nedarí sa vám schudnúť? Za vašu hmotnosť nemôže ani vek ani boľavé kolená

Málo pohybu, zlá životospráva a takmer žiaden šport. Spoznali ste sa? Aj...
 

Netrápte sa diétami: 5 prírodných spaľovačov tukov, o ktorých musíte vedieť!

Pri pohľade na váhu sa chytáte za hlavu, že je najvyšší čas začať niečo robiť?...
 

Diéta na zohriatie: V chladných dňoch si naservírujte zeler a čakanku!

Čo by ste mali teraz jesť, aby ste mali dostatok živín a nepribrali?