Tip redakcii
 

Päť dní s jahodami a o dve kilá menej!

Princíp päťdňovej diéty je jednoduchý. Počas prvých 3 dní budete dopoludnia jesť len jahody, rozdeľte si ich do dvoch až troch porcií. Najneskôr ich však musíte dojesť hodinu pred obedom. Popoludní jedzte ľahké jedlá.

18. júna 2012, 08:00
S červenými plodmi schudnete bez námahy a hladovania.

S červenými plodmi schudnete bez námahy a hladovania.

Autor: profimedia.sk

Na štvrtý a piaty deň si na raňajky môžete dať aj nízkotučný biely jogurt alebo tvaroh. Zvýšte si pitný režim aspoň na dva litre nesladených tekutín denne.

Prečo jahody?

100 g jahôd má iba 134 kJ.

Obsahujú množstvo vitamínu E, C a vitamínov skupiny B.

Dodajú vám vápnik, magnézium, železo a draslík. Ten podporuje činnosť obličiek a pôsobí odvodňujúco.

Pomôžu vám s trávením a prečistia črevá.

Rozprúdia váš metabolizmus a podporia odbúravanie tukových zásob.

1. deň

Dopoludnia: 800 gramov jahôd

Obed: kuracie prsia na prírodno, miešaný zeleninový šalát bez smotanovej zálievky

Olovrant: celozrnný rožok, hrnček nízkotučného acidofilného mlieka

Večera: omeleta z jedného vajca a jedného bielka, listový šalát

2. deň

Dopoludnia: 800 gramov jahôd

Obed: bezvaječné cestoviny s paradajkovou omáčkou

Olovrant: 50 gramov nízkotučného tvrdého syra, čerstvá zelenina

Večera: tuniak vo vlastnej šťave, grilovaná cukina, vajíčko uvarené natvrdo

3. deň

Dopoludnia: 800 gramov jahôd

Obed: polovičné rizoto s chudým mäsom a so zeleninou, bez syra, veľká zeleninová príloha

Olovrant: 200 ml kokteilu z nízkotučného acidofilného mlieka a 100 gramov jahôd

Večera: dusená zelenina, napríklad hrášok so šampiňónmi, 50 gramov chudej šunky s vysokým obsahom mäsa

4. deň

Raňajky: nízkotučný biely jogurt, 100 gramov jahôd

Desiata: 250 gramov jahôd

Obed: grilovaná kuracia štvrtka, miešaný zeleninový šalát

Olovrant: celozrnná hrianka s lyžičkou medu

Večera: pečená zelenina, napríklad cukina, cvikla a zemiak

5. deň

Raňajky: 100 gramov nízkotučného tvarohu, 100 gramov jahôd

Desiata: 250 gramov jahôd

Obed: hustá zeleninová polievka bez zápražky alebo smotany, môže byť s bezvaječnými cestovinami

Olovrant: grahamový rožok, nízkotučné acidofilné mlieko

Večera: zeleninový šalát so syrom cottage a s bylinkami

Autor: BÁJEČNÁ ŽENA/ Alena Jurisová
 


 

Vaše diétne tipy

Známej speváčke šaman zachránil život. Prečo takto skončila?

Marcella Molnárová (52) tvrdí, že ani v tomto veku sa nemusí v jedle obmedzovať....
 

Máte radi husté polievky a omáčky? Vyskúšajte namiesto múkovej zápražky sliz

Hľadáte ideálnu diétnu potravinu? Uvarte si okru.
 

Čitateľky, ktoré chudli so Šarmom: Opäť majú chuť žiť!

Naše čitateľky Martina Konfederáková (38) a Anna Krupská (57) po dvojmesačnom...
 

Podovolenkový detox: Nápoj z 2 surovín prečistí črevá a naštartuje trávenie

Prehnali ste to s dobrotami počas dovolenky? Vráťte telo do normálu pomocou...
 

Špecialistka na zdravú výživu Tina Zlatoš Turnerová radí: Hladovka je prospešná!

Niektorí špecialisti na zdravú výživu tvrdia, že by sme mali jesť päťkrát...
 

Kalkulačka kalórií

Koľko ste zjedli?

Chcete udržať denný príjem kalórií na uzde? Vypočítajte si energetickú hodnotu svojho jedla.